Den Maritime Havarikommission er klar med en rapport om ulykken, hvor en 74-årig fartøjsfører druknede i Hirtshals Havn i januar. Foto: Per Frank Paulsen

74-årig druknede da han ville hente mobiltelefon

En 74-årig fører af et mindre tankskib druknede i januar i år, formentlig fordi han ville hente sin mobiltelefon.

Den Maritime Havarikommission har undersøgt omstændighederne omkring ulykken, hvor den 74-årige fører af tankbåden STROMBUS druknede 18. januar i Hirtshals Havn.

I ulykkesrapporten skriver Den Maritime Havarikommission, at ulykken sandsynligvis er sket, da føreren af STROMBUS ville hente sin mobiltelefon og arbejdshandske, som han havde glemt på det fiskefartøj, han netop havde leveret olie til.

I rapporten beskrives det yderligere, at den 74-årige ikke bar redningsvest, da han blev fundet i vandet. Der er godt nok en redningsvest om bord på STROMBUS, men den er ikke egnet til brug ved dagligt arbejde. Desuden skete det daglige arbejde ikke under forhold, der krævede brug af redningsvest, hedder det i rapporten.

Der var dog visse risikoelementer ved tankningen 18. januar, da ulykken skete. Blandt andet var der en kraftig vind, der medførte store bølger, og det vurderes at forholdene denne dag var ugunstige.

Den Maritime Havarikommission anbefaler, at arbejdsgiver og fartøjsfører skal overveje, hvordan der kan træffes foranstaltninger til at øge sikerheden.