LIGE NU:

AaB går all in for en sejr i Portugal

AaB avancerer fra Europa Leagues gruppespil med en sejr torsdag aften ude over portugisiske Rio Ave.

Et dansk mesterskab, en dansk pokaltitel og måske et avancement fra Europa Leagues gruppespil.

AaB kan torsdag aften sætte et flot punktum for 2014, hvis det lykkes nordjyderne at avancere til 1/16-finalerne, hvilket bestemt ikke var givet på forhånd med traditionsklubber som Dynamo Kiev og Steaua Bukarest i gruppe J.

Rio Ave er AaB's modstander i Portugal torsdag, og en sejr sender AaB videre. Selv uafgjort og et nederlag kan være nok, hvis ikke Steaua Bukarest hjemme vinder over Dynamo Kiev.

- Ja, det ser fint ud, men det kvalificerer vi os ikke på, konstaterer AaB-træner Kent Nielsen tørt.

- Vores indgang til kampen er, at vi kun kan stole på os selv, og det vil sige, at vi har fokus på at gå all in for at vinde. Så ved vi, at vi er videre. På den baggrund er det en nem kamp at spille.

- Vi skal ikke spekulere i andre resultater, men bare gøre alt for at vinde selv, siger Kent Nielsen.

Rio Ave, som intet har at spille for, ligger nummer otte i Portugals bedste række og har søndag en vigtig ligakamp ude mod nummer tre, Vitoria de Guimaraes.

Derfor er der lagt op, at Rio Ave stiller svækket op mod AaB, og måske kan det gavne AaB.

- Hvis man ikke har noget at spille for, så kan det ofte handle om, hvorvidt man har overskuddet, hvis modgangen kommer.

- Dem, der har noget at spille for, kan nogle gange tåle lidt mere modgang, fordi der kæmpes mere for at komme tilbage på sporet.

- Men hvis Rio Ave først begynder at spille godt, og de måske kommer foran, så bliver det svært for os. For alle kan lide at spille godt, siger Kent Nielsen.

Han forventer ikke, at han eller spillerne undervejs skal følge med i gruppens anden kamp.

- Vi går efter at vinde, og sådan vil det være i stort set hele kampen. Vi kan ikke bruge den anden kamp til så meget, siger Kent Nielsen, som heller ikke vil vide, hvis Dynamo Kiev for eksempel fører 3-0 ved pausen, hvilket vil være et drømmescenario for AaB:

- Jeg ved ikke, om det er brugbart for spillerne. Vi skal koncentrere os om vores eget først. Kan vi det, så behøver vi slet ikke at skele til den anden kamp.

Spillerne får heller ikke lov til selv at følge med i det andet opgør, selvom en mobiltelefon formentlig nemt kan findes frem i pausen.

- Om spillerne så gik på mobilen for at følge med i aktiekurser eller andet, så ville det ikke være velanset, siger Kent Nielsen.

Mens AaB har alt at spille for, gælder det kun æren for FC København i hjemmekampen mod Torino. FCK udspillede sin rolle i sidste runde med 1-2-nederlaget til HJK Helsinki.

Rio Ave-AaB begynder klokken 21.05. FCK-Torino begynder klokken 19.