AaB gjorde det slemme ved FCK

FC København måtte lørdag udsætte guldfesten, da holdet tabte 1-2 til AaB, som med sejren rykker op på andenpladsen i SAS Ligaen.

AaB har et godt tag på FC København. Den 27. august tilførte nordjyderne københavnerne sæsonens hidtil eneste nederlag, og lørdag gentog AaB-træner Erik Hamréns tropper bedriften, da de spolerede FC Københavns guldfest og vandt 2-1 foran 32.656
tilskuere i Parken.

Rade Prica og Jeppe Curth var de helt store lyseslukkere på den forventede festdag, da de med to scoringer i anden halvleg fik vendt en københavnsk 1-0-føring og samtidig fik stoppet FC
Københavns stime på 21 kampe i træk uden nederlag.

Alt startede ellers efter festplanen, da hjemmeholdets anfører Tobias Linderoth efter et kvarters spil fik tilskuerne til at gjalde "Vi er mestrene, Vi er mestrene" ned mod banen.

Svenskeren udnyttede, at AaB-keeper Jimmy Nielsen havde fået fejlplaceret sig ved et frispark ude i københavnernes venstre side. Jimmy Nielsen forventede et indlæg, og var derfor ikke i nærheden af at få fingrene på Linderoths åbningstræffer til
1-0.

I en tæt indledning uden de store chancer havde FC København overtaget og fik lagt et pres på de nordjyske gæster, der var kommet til Parken med selvtillid efter fire sejre i de seneste fem kampe. Michael Silberbauer skabte med sine hurtige ryk en
del huller nede i AaB-forsvaret, mens en aggressiv Jesper Grønkjær på venstrekanten kørte rundt med sin direkte modstander, Allan Olesen. Det var netop Grønkjær, der blev nedlagt i situationen, der førte til Linderoths frisparksscoring.

Rasmus Würtz havde allerede efter fire minutter sendt et varselsskud af sted mod Jesper Christiansen i FCK-målet, mens Rade Prica også havde et godt spark, der sneg sig forbi den ene opstander, kort
før pausen.

Angrebskollegaen Jeppe Curth havde til gengæld mere held med sit første nærgående forsøg. Curth fik efter en times spil lov til at stå helt umarkeret ved et hjørnespark, og havde således let ved at dirigere et hovedstød op i det ene målhjørne til 1-1. Og mens chokket gik gennem Parken og Marcus Allbäck lå til
behandling ude på sidelinjen, slog AaB til igen. Igen var Jeppe Curth manden bag. Han fik således tid og plads til sende en aflevering gennem et tøvende københavnsk forsvar, hvor Liga-topscorer Rade Prica stod klar til at sende sæsonens 16. scoring i mål.

FC København forsøgte i kampens afslutning at jagte
udligningen, men kom ikke tættere på end Marcus Allbäcks skud på stolpen 20 minutter før tid.

Indskiftede Ailton Almeida havde også muligheden for at bringe balance på måltavlen, men
brasilianeren brændte alene med Jimmy Nielsen i AaB-målet.

Med sejren rykker AaB med 51 point op på andenpladsen i SAS Ligaen, mens FC Københavns guldfest foreløbig er udsat til på onsdag, hvor københavnerne gæster Brøndby Stadion. Med fem
spillerunder igen har FC København et forspring på 15 point ned til AaB og 16 point ned til FC Midtjylland, der dog har spillet en kamp færre, på tredjepladsen.