LIGE NU:

AaB har sat sig i europæisk respekt

AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen mener, at klubben i det lange perspektiv skal leve af et godt image. Og det er blevet forbedret efter sejren over Sampdoria.

AaB kan i efteråret se frem til fire UEFA Cup-kampe. Selv om de uden tvivl vil give plusser i klubkassen, så mener sportsdirektør Lynge Jakobsen, at den samlede sejr over Sampdoria åbner mere langsigtede perspektiver for AaB og dansk fodbold. Og det er vigtigere end de penge, der venter de kommende måneder.

- Det ville være forkert af mig at sige, at pengene ikke
betyder noget. Men vi ved ikke, hvad det er for noget, vi
spiller om, da vi ikke kender puljen endnu. Den økonomi vi vil få ind nu er kortvarig, og det er vores image, som vi skal leve af på lang sigt, og at vi er på vej med et godt fodboldhold, siger Lynge Jakobsen.

Han mener, at nordjydernes sejr vil blive bemærket i hele Europa.

- Hvis et hold fra en af de mindre nationer slår et hold fra en af de store hold, så lægger man mærke til det navn. Ikke bare i Sampdoria, men i hele Italien ved de godt, hvor Aalborg ligger på landkortet nu. Og de får vel også lidt respekt for dansk fodbold, fortsætter sportsdirektøren.

Mens OB og FC Midtjylland torsdag blev sendt ud af UEFA Cuppen, så klarede AaB og FC København sig igennem til gruppespillet. Det betyder, at de danske hold kan se frem til at score endnu flere point til den rangliste, som afgør, hvor mange hold de enkelte lande kan stille med i Europa.

- Nu har vi rost FCK meget, fordi de har slæbt point ind til Danmark de sidste par år, men nu stiller vi os op i køen. OB og FC Midtjylland har også gjort det godt, og vi får for tiden mange point til dansk fodbold, siger Lynge Jakobsen.

Mens Danmark i øjeblikket er den niende bedste nation i årets europæiske turneringer, så kan en fortsættelse af den øjeblikkelige rød-hvide succes i Europa betyde, at flere danske hold snart kan deltage i UEFA's turneringer. Og om få år kan to danske hold måske endda spille om kvalifikation til Champions League.

- Vi i AaB kan selv risikere at score på, at de danske hold får skrabet en masse point sammen. Der har vi nu selv givet et bidrag med den samlede sejr over Sampdoria. Hvis vi kan få to hold med i Champions League, eller hvis vi kan få flere hold med i Europa Cuppen, så vil det være en stor gevinst, siger sportsdirektøren, der mener, at succesen også skyldtes, at SAS Ligaen de seneste år har udviklet sig.

- Jeg synes, at dansk fodbold bevæger sig ind i Europas første division. Måske lige under midten. Hvis vi for år tilbage sammenlignede os med hold fra Østrig, Schweiz, Belgien og de nordiske lande, så må danske hold ikke være bekymret for at trække hold fra de lande mere. Ikke at det er en selvfølge, at vi slår dem, men det er en selvfølge, at vi kan magte det, siger
Lynge Jakobsen.

AaB, der har spillet sig frem til UEFA Cuppens gruppespil
gennem TOTO Cuppen, har allerede tjent op mod et par millioner kroner på årets europæiske deltagelse. Efter tirsdagens lodtrækning i Nyon er klubben stillet 300.000 kroner i udsigt for hver sejr og 150.000 kroner for hver uafgjort. Derudover venter tv- og entréindtægter.

ritzau/