AaB i krise

Elendig generalprøve før Champions League-opgøret mod Villareal gav nederlag til FC Nordsjælland på 1-2. Anders Due scorede for AaB.

Det står skidt til med fodbolden i Aalborg, efter AaB lørdag tabte med 1-2 på hjemmebane til FC Nordsjælland. Begge Nordsjællands scoringer blev sat ind af unge Nicklas Petersen, mens Anders Due reducerede kort før tid. Efter sidste hjemmekamp
i SAS Ligaen mod AC Horsens, hvor AaB først i sidste øjeblik udlignede til slutresultatet 1-1, mente den afgående træner i Nordjylland, Bruce Rioch, at hjemmeholdet manglede heldet i øjeblikket. Samtidigt var han langt fra tilfreds med sine spilleres præstation i kampens første halvleg.
Alt tyder på, at den engelske træner sagtens kan ty til samme udtalelser efter lørdagens opgør mod FCN, hvor AaB igen leverede en skidt første halvleg.
Da dommer, Nicolaj Vollquartz, fløjtede kampen til pause, blev det rød- og hvidstribede hjemmehold således akkompagneret af en højlydt pibekoncert fra de fremmødte Aalborg-tilhængere, som ikke kunne kende det hold, som sidste år sikrede guldet til
Aalborg.
Forud var gået 45 minutter med fejlafleveringer, halvtamme afslutninger og manglende gejst fra begge mandskaber på banen.
Forskellen var bare, at nordsjællænderne to gange fandt vej ind bag hjemmeholdets sidste skanse, Karim Zaza. Begge gange var det unge Nicklas Petersen, som først med et hovedstød efter et hjørnespark og siden på en stikning fra angrebsmakkeren Bajram Fetai, bragte udeholdet på vinderkurs.
I denne sæson er det endnu ikke blevet til tre point på
hjemmebane for AaB, der tirsdag møder Villareal på udebane i Champions League. Kritikere har vedvarende peget på, at de danske mestre har haft for svært ved at omstille sig fra Champions League til SAS Ligaen, og samtidigt har klubben i løbet af ugen været præget af rygter om, hvem der skal afløse Rioch på bænken, når han stopper til nytår.
For de små 5500 tilskuere, der var mødt op til fodbold en kold regnvejrsdag, var det i hvert fald tydeligt, at der manger meget fra hjemmeholdet. De fik således kun en scoring fra Anders Due at varme sig på i en kamp, der tydeligt viste, at mesterholdet har lang vej igen.
Hvis Esbjerg søndag vinder over OB ude, vil de forsvarende mestre fra AaB indtage sidstepladsen i SAS Ligaen.