LIGE NU:

AaB-profil: For tidligt at kalde os tophold

AaB's Kasper Risgård maner til besindighed, selvom nordjyderne er startet sæsonen med to flotte sejre.

Med en hjemmekamp mod de forsvarende mestre fra FC København og en udekamp mod forårets hold og de forsvarende pokalmestre fra Esbjerg har AaB haft et alt andet en nemt startprogram i Superligaen.

Men Kent Nielsens mandskab har klaret begge opgaver med bravur. Først blev FCK besejret 2-1 i premieren og mandag aften slog AaB så Esbjerg med samme cifre.

Den flotte start på sæsonen får dog ikke den tilbagevendte midtbaneprofil, Kasper Risgård, til at tale om en topplacering til nordjyderne.

- Der er kun spillet to kampe, så det er alt for tidligt at snakke om, at vi er et tophold.

- Jeg ved godt, at mange har hæftet sig ved, at FCK og FCN ligger på de to nederste pladser, og at andre skal udnytte deres dårlige start til at lægge afstand, men det, synes jeg, er noget useriøst at snakke om allerede nu, siger Kasper Risgård, der selv var manden bag det udlignede mål i mandagens sejr over Esbjerg.

Risgård spillede sidste sæson i Silkeborg IF, der som bekendt endte med at rykke ud af Superligaen. Men nu er han tilbage i AaB, hvor han også tørnede ud i perioden fra 2002-2009.

Og den 30-årige midtbanespiller er glad for at være tilbage i den bolsjestribede trøje.

- Ja, helt bestemt. Det er ikke et svært hold at falde ind på, og der er også stadig et par af spillerne fra sidst, siger Kasper Risgård.

Han synes selv, at han har præsteret fornuftigt efter sin tilbagekomst i det nordjyske, men ærgrer sig - trods den flotte superligastart - fortsat en smule over det tidligere exit i Europa League, hvor georgiske Dila Gori var for stor en mundfuld.

- De af os, der tidligere har prøvet at spille europæisk, ved, hvor fed en oplevelse det er. Så det ville vi rigtig gerne.

- Dem, der spillede her sidste år, kæmpede hele sæsonen for at opnå det, så det er ærgerligt, at det allerede er slut, understreger Kasper Risgård, der trods sin manglende lyst til at snakke om målsætning og topplacering alligevel løfter lidt af sløret for forhåbningerne til sæsonen.

- Jeg håber da, at vi også næste år skal ud og spille europæisk.

I første omgang gælder det dog tredje runde i Superligaen, hvor AaB på mandag møder FC Vestsjælland.