Foto: Mikael Justesen

AaB-sportschef vil holde sulten trup sammen til Europa

Allan Gaarde vil holde guldtruppen intakt til Champions League, men forventer ikke at forstærke den markant.

Søndag sikrede AaB sig danmarksmesterskabet, og dagen derpå pumpede euforien stadig i kroppen på klubbens sportschef, Allan Gaarde.

Ud over en pokalfinale mod FC København på torsdag kan han nu se frem til, AaB skal spille kvalifikationskampe til Champions League.

- Det er svært at sige nu, hvordan vi står rustet til Europa. Vi har en del unge spillere, der ikke har prøvet det før, og så har vi nogle ældre gutter, der har været der. Vi har i hvert fald en sulten trup, siger Allan Gaarde.

Han håber at slippe igennem transfervinduet uden den store åreladning fra spilletruppen.

- Der er en grund til, at vi har vundet mesterskabet med dette hold, og det er fordi, vi har nogle rigtigt dygtige spillere, som kan nå langt. Det ville være fantastisk at se størstedelen repræsentere AaB i en Champions League-kvalifikation.

I sin første sæson som sportschef har Gaarde mærket stigende interesse for truppens mange unge talenter.

- Det har jeg helt klart. Mængden af scouts på stadion har været klart stigende, fortæller han.

Dermed stiger spillernes markedsværdi selvsagt, og det kan europæisk succes medvirke yderligere til, når AaB skal have penge ind fra spillersalg.

- Kan man vinde mesterskabet og slå formodede større hold, øger det prisen. Men det væsentligste er, at man også kan begå sig mod større hold i Europa. Først da sker der virkelig noget med prisniveauet.

AaB har også udsigt til at kunne score et trecifret millionbeløb, hvis holdet kvalificerer sig til Champions Leagues gruppespil. Men det får ikke klubben til at tænke i store indkøb for at opruste til kvalifikationskampene.

- Vi har knoklet os igennem hårde økonomiske tider på blandt andet opbakning i hele Nordjylland. Derfor vil det være utroværdigt at satse alt på to kampe i Champions League-kvalifikationen. Det vi være som at gå på kasino og satse alt på rød eller sort. Det niveau, vi arbejder på i dag, bliver også niveauet for fremtiden, siger Allan Gaarde.

Skulle AaB kvalificere sig til Champions League, vil der på det tidspunkt stadig være tid til at agere på transfermarkedet.