AaB taber skæbnekamp - Nu bliver alt afgjort på lørdag

AaB missede chancen for at sikre sig overlevelse i Superligaen.

Mandag klokken 14 lød startfløjtet til en kamp, der kunne blive forløsningen på måneders kamp for AaB.

Med en sejr over Lyngby kunne AaB reelt sikre sig overlevelse i 3F Superligaen efter en sæson, hvor aalborgenserne har kæmpet under nedrykningsstregen.

Kampens betydning sad tydeligt i begge hold fra start. Lange bolde og masser af uro prægede grønsværen, men Lyngby var alligevel det hold, der var mest nærgående mod AaBs mål.

Efter 21 minutter fik Lucas Andersen dog en fin mulighed i feltet. AaB-anføreren strøg forbi Lyngbys back på kanten af feltet, men afslutningen fik ikke nok saft og kraft.

Mindre end to minutter senere gik det dog helt galt for udeholdet fra Aalborg. Endnu en Lyngby-bold i AaBs felt endte hos Petur Knudsen, der bankede den ind bag en chanceløs AaB-keeper.

Kramer bringer balance

Efter 37 minutter var det tæt på at gå galt igen. AaB-keeper Nico Mantl gik galt af en frisparksbold, og så var det Lars Kramer, der måtte redde bolden på stregen.

Men par et minutter før pause steg Rasmus Thelander op i Lyngbys felt og tvang Lyngbys keeper ud i en fantomredning. Millimeter fra en udligning.

Men 15 sekunder senere gjorde forsvarsmakkeren Lars Kramer det, som Thelander ikke kunne. Endnu et hjørnespark blev slynget ind i Lyngbys felt, og Kramer kom højest med et kraftfuldt hovedstød.

1-1 - hvilket også blev pausestillingen.

Chokstart efter pausen

Anden halvleg var dog kun lige kommet i gang, før Lyngby fik genrejsning. Tilfældigt spil i AaBs felt, og bolden endte ved fødderne af Frederik Gytkjær, der bragte hjemmeholdet foran 2-1.

Efter 56 minutter var Lyngby tæt på 3-1, og i det hele taget var det et AaB-hold, som spillede langt under det niveau, de har vist i nedrykningsspillet. Konstant var aalborgenserne på hælene over for Lyngby, der vandt stort set alle andenbolde.

Efter godt en time tog AaB-træner Oscar Hiljemark konsekvensen og skiftede tre spillere. Det gjorde med det samme AaB mere farlig.

Egentlig var det en præstation i sig selv, at AaB ikke fik scoret i de efterfølgende minutter. Først havde indskiftede Marco Ramkilde en 100 procent chance, og minuttet efter var det Louca Prip,  der var meget tæt på en udligning.

Efter 87 minutter var det indskiftede Anosike Ementa, der var tæt på at bringe på AaB på 2-2. Dybt inde i overtiden var både Louca Prip og Lucas Andersen tæt på at gøre det onde ved Lyngby.

Men AaB fik aldrig en udlignende scoring, og det betyder, at både Horsens, Lyngby og AaB har 27 point, før den sidste spillerunde på lørdag.

AaB har dog klart bedst målscore af de tre hold, og dermed kan den nordjyske klub stadig selv afgøre nedrykningsdramaet med en sejr over Silkeborg på Aalborg Portland Park lørdag.