LIGE NU:

AaB-træner: Vi er fire kampe fra et fantastisk 2014

AaB kan selv afgøre, om holdet skal videre i Europa League. To sejre er med sikkerhed nok.

Et dansk mesterskab og en pokaltitel er allerede i hus, og hvis alt går vel, står superligaklubben AaB foran endnu et højdepunkt i et begivenhedsrigt år.

En sejr over Steaua Bukarest torsdag aften efterfulgt af tre point i den sidste Europa League-kamp mod Rio Ave vil sende nordjyderne videre i turneringen og krone et af de bedste år i klubbens historie.

Ind imellem venter et vigtigt møde med FC København i Superligaen, så det er på alle måder en spændende tid i mesterklubben.

- Hvis vi får gode resultater i de kampe og også slutter godt af i Superligaen, kan vi sige, at vi har haft et utroligt godt 2014. Vi går hårdt efter sejren over Steaua, så der stadig er en masse på spil i den sidste kamp i Portugal, siger AaB-træner Kent Nielsen.

Nordjyderne har seks point efter de første fire kampe og ligger på puljens tredjeplads efter Dynamo Kiev, der har ni, og Steaua, som foreløbig har samlet syv point.

Derfor er en sejr torsdag aften næsten et krav - ikke blot for pointregnskabets skyld, men også for spillernes og trænerens stolthed efter 0-6-afklapsningen i det omvendte opgør i Bukarest.

- Det var et meget dårligt resultat, og vi spillede en skidt anden halvleg dernede. Vi glæder os meget til at spille mod dem igen.

- Jeg er ikke bange for en gentagelse, selv om jeg har stor respekt for Steaua Bukarest. Men jeg tror også, at de blev lidt overraskede over, hvor gode vi var i første halvleg i den kamp, siger Kent Nielsen.

Han er helt med på, at en sejr er tæt på at være et krav mod rumænerne.

- Vi skal meget gerne vinde. Uafgjort kan måske være okay, men så har vi det ikke selv i hænderne, om vi skal videre i turneringen, siger Nielsen.

Kampen mellem AaB og Steaua Bukarest sparkes i gang torsdag aften klokken 19.