Foto: Allan Storkborg (Arkiv)

AaB'ere om guldet: Det er op til os selv

Både Rasmus Würtz og Lukas Spalvis vil ikke tage let på noget, men de erkender, at det er op til AaB selv nu.

AaB vandt lørdag 3-2 ude over OB. Nordjyderne tog dermed et vigtigt skridt mod superliga-guldet.

Topholdet har med sejren i Odense lagt pres på de øvrige guldkandidater. AaB har fire point ned til FC Midtjylland, der spiller mandag mod Esbjerg.

AaB-angriberen Lukas Spalvis stod for to af AaB-scoringerne mod OB, og litaueren erkender, at det er helt op til AaB, om guldet skal hjem til postnummeret 9000.

- Det var en vigtig sejr. Det var et svært sted at spille. Vi må kigge på os selv. Hvis vi vinder resten af vores kampe, er vi mestre, siger han.

AaB var ellers bagud med 1-2 med 20 minutter igen mod OB, men alligevel blev det til tre point.

- Vi har haft en vindermentalitet hele sæsonen. Vi giver aldrig op. Jeg tror ikke, at andre hold ville kunne have kommet tilbage så nemt. Vi tænker ikke på resultatet, men spiller bare vores spil, siger Spalvis.

AaB-anføreren Rasmus Würtz havde en stor andel i nordjydernes sejr. Kort før slutfløjt reddede han en bold på målstregen med hånden. Der blev dog ikke fløjtet for straffespark til OB.

Derfor ser det nu rigtigt godt ud for AaB i tabellen, men anføreren slår fast, at der ikke skal tages let på noget de næste kampe.

- Nu har vi en svær kamp mod Esbjerg. De har været sindssygt stærke det her forår, så vi skal holde skruen i vandet. Der er ikke noget, der kommer af sig selv, siger han.

Han vil derfor ikke kalde AaB for de helt store guldfavoritter, før de andre guldaspiranter har spillet deres opgør i denne runde.

- Det er så svært at sige, fordi det er så tæt. Vi må lige slå koldt vand i blodet og se, hvordan det går de andre hold, siger Rasmus Würtz.