Aalborg Atletik et skridt tættere på elitedivisionen

Efter lørdagens holdturnering i Skovdalen er Aalborg Atletik nærmere oprykning. Både kvinderne og mændene er klar til kvalifikationsfinalen.

Kravet var klart inden lørdagens holdturnering i 1. division i Skovdalen. En placering, som enten et eller to var nødvendigt, hvis ambitionen om en hurtig tilbagevenden til landets bedste række skulle opfyldes.

Hold fra hele Jylland var taget til Aalborg for at konkurrere i 17 forskellige discipliner.

Aalborg har profiler som Jon Yde Bentsen, Jacob Riis på herresiden og Katrine Mikkelsen hos kvinderne, og de gjorde sit til sejren.

Aalborg var i en klasse for sig hele dagen og både mændene og kvinderne vandt suverænt. Mændene vandt 7 ud af 17 discipliner, og kvinderne gjorde det endnu bedre med 8 disciplinsejre.

Jon Yde Bentsen er lige udtaget til landsholdet i 110 meter hæk, og den disciplin vandt han da også ganske klart. Han vandt desuden 400 meter hæk, længdespring, hvor han kun sprang en gang, samt den afsluttende stafet på 4 gange 100 meter.

- Jeg glæder mig til, at vi eventuelt rykker op, så kan jeg blive presset lidt mere også i holdkampene. Det kan også være, at jeg så udelukkende kan koncentrere mig om min favoritdisciplinen, 110 meter hæk, fortæller Jon Yde Bentsen.

Inden det ønske kan gå i opfyldelse, skal Aalborg Atletik dog vinde kvalifikationsfinalen senere på året. Her skal de møde de to bedste hold fra Østdanmark og de to nederste fra elitedivisionen