LIGE NU:

Aalborg-borgmester ses efter i kortene

Der er opstået tvivl om, hvorvidt Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen, har gjort sig skyldig i en lovovertrædelse ved at sælge et havneareal til en lav pris.

Sagen om salget af et havneareal i Aalborg - angiveligt til spotpris - skal nu vurderes nærmere af Statsforvaltningen Nordjylland, som er tilsynsmyndighed for Aalborg Kommune, skriver dagbladet Børsen torsdag.

Kilder har over for Børsen vurderet, at Aalborg Havn med borgmester Henning G. Jensen (S) i spidsen kan have forbrudt sig mod statsstøttereglerne ved at sælge en grund ved havnefronten til en pris, som vurderes at kunne være over en halv milliard kroner for lav.

- Vi vil nu gennemgå artiklerne og herefter tage til stilling til eventuelle sagsskridt, siger specialkonsulent i Statsforvaltningen Nordjylland Klaus Josefsen til Børsen.

Borgmester Henning G. Jensen er bestyrelsesformand for Aalborg Havn. Han afviser blankt, at kommunen eller havnen har handlet forkert i sagen og peger blandt andet på, at havnen fungerer som et selvstændigt aktieselskab, der har betydelige frihedsgrader til at handle ud fra forretningsmæssige vurderinger.

Men sagen har vakt stor undren, ikke mindst på Christiansborg, hvor Enhedslisten nu har anmeldt sagen til Statsforvaltningen.

Aalborg Kommune har aktiemajoriteten i Aalborg Havn, og Enhedslistens Per Clausen vil have undersøgt de senere års salg af havnens arealer.

- Man kan godt frygte, at havnens bestyrelse indgår handler med den samme virksomhed hver gang. Det er rystende, hvis borgmesteren medvirker i handler, hvor firmaer med et tæt forhold til Aalborg Kommune opnår store økonomiske fordele, siger han til Nordjyske.

Dog kommer salget af Østre Havn ikke i konflikt med den kommunale styrelseslov, oplyser professor Claus Haagen Jensen. Årsagen er ifølge Haagen Jensen, at sælgeren ikke er kommunen, men et selskab. Men den forklaring vil EU-Kommissionen ikke acceptere, mener EU-ekspert Peter Vesterdorf.

- Reglerne er klare på dette område. Hvis tallene for Østre Havn holder stik, så er der tale om en klar overtrædelse af EF-retten, siger han til Nordjyske.

Se tidligere indslag om sagen: http://www.tv2nord.dk/default.asp?PageID=4&ProgrammePartID=132107&ProgrammeDate=25-03-2008&Start=00:06:23&Duration=00:02:01&FileName=250308.wmv" title="Salg af havneareal">Salg af havneareal

line teaser billede

Derfor blev Line løsgænger: - Det ville de jo aldrig nogensinde sige til en mand

img_8574.jpg

Politiet efterlyser lastbilchauffør: Kan have oplysninger om trafikdræbt 20-årig

Hendes Majestæt Dronningen i Vesthimmerland

Dronningen sender hilsen fra sin jagthytte i Vesthimmerland

Steno Diabetes Center Nordjylland

Nyt center skal skabe bedre rammer for diabetesbehandlingen i Nordjylland

line teaser billede

Derfor blev Line løsgænger: - Det ville de jo aldrig nogensinde sige til en mand

img_8574.jpg

Politiet efterlyser lastbilchauffør: Kan have oplysninger om trafikdræbt 20-årig

Hendes Majestæt Dronningen i Vesthimmerland

Dronningen sender hilsen fra sin jagthytte i Vesthimmerland

Til forsiden

Til forsiden