Aalborg Håndbold ydmyger KIF Kolding i første DM-finale

Aalborg Håndbold vandt overraskende den første DM-finale over KIF Kolding København med otte mål.

Der var lagt op til en jævnbyrdig duel mellem Aalborg Håndbold og KIF Kolding København i den første DM-finale.

Men Aalborg Håndbold styrede begivenhederne i det meste af kampen og vandt 29-21. Dermed bliver det svært for Kolding at vende det til samlet sejr, når holdene mødes i Brøndby om en uge.

Aalborg Håndbold tog teten fra begyndelsen af kampen og var allerede foran 15-10 ved pausen.

Nordmanden Kristian Kjelling holdt kun i de første 10 minutter af kampen, men selv uden den store Aalborg-profil var nordjyderne bedst.

I anden halvleg havde KIF Kolding også store problemer med at følge med Aalborg-mandskabet, som især defensivt stod stærkt.

Mads Mensah Larsen og Morten Slundt viste storspil med mange flotte mål for hjemmeholdet, og det var med til at holde Kolding på afstand.

Kolding-målmand Kasper Hvidt reddede ikke mange bolde og måtte en tur på bænken i anden halvleg.

Da Hvidt blev skiftet ind igen med lidt over et kvarter tilbage, kom der lidt bedre styr på defensiven. Men ikke nok til at skabe spænding om resultatet.

I Koldings angreb var de normale storskytter Kim Andersson og Lasse Boesen ikke specielt skudstærke, og det var heller ikke nemt for Bo Spellerberg at finde huller i Aalborg-forsvaret.

Med en sejr på otte mål skal der en ekstraordinær præstation til, hvis KIF Kolding skal vende det til samlet sejr. Lige nu er Aalborg Håndbold favoritter til at snuppe DM-guldet.