LIGE NU:

Aalborg HIK i semifinalen - men frataget hjemmebane

De jublede da semifinalepladsen var i hus. Men selvom Aalborg HIK's herrehold i volleyball har kvalificeret sig til slutspillet i danmarksturneringen i begyndelsen af april, står nu holdet uden hjemmebane

I Aalborg er de godt trætte af Dansk Volleyball Forbund. Turneringsstyregruppe i DVBF har valgt at kampene i slutspillet skal spilles på bestemte datoer, i modsætningen til tidligere år, hvor klubberne har haft et par datoer at vælge mellem, når hjemmekampen skulle planlægges.

Men DVBF har først truffet beslutningen et halvt år efter, at de kommunale sportshallerne bliver booket af klubberne og andre brugere, og der er for længst planlagt andre arrangementer i Aalborg Stadionhal de dage.

Derfor står Aalborg HIK nu uden hjemmebane til deres semifinalekamp.

- De alternative sportshaller i Aalborg, som er godkendt til at rumme en stor kamp som DM-semifinalen, er også optaget. Men selvom vi kunne spille der, ville det ikke slet ikke være optimalt, at spille så vigtig en kamp på hjemmebane i en fremmed hal. Vi har aldrig spillet kampe der før, og kan heller ikke få mulighed for at træne i hallen inden, siger cheftræner Thomas Bertelsen til TV2/NORD.

Aalborg HIK har nu ansøgt DVBF om at flytte den første semifinalekamp fra lørdag den 29. marts til søndag den 30. marts, hvor Aalborg Stadionhal hele tiden har været reserveret til netop denne kamp.

Men DVBF fastholder, at kampen skal spilles lørdag, og DVBF har besluttet, at hvis ikke Aalborg HIK har en hjemmebane at spille på den dag, så overgår hjemmebaneretten til modstanderen.

- Forbundet har lavet en brøler. Jeg kan selvfølgelig godt forstå at det er et kæmpe puslespil at få turneringen til at gå op, men det er virkelig uheldigt det her, siger Thomas Bertelsen til TV2/NORD.

Aalborg HIK vil nu endnu en gang appellere til forbundet for at få ændret afgørelsen.