02:09

1 af 2

Aalborg Kommune frifundet i druknesag

Aalborg Kommune er blevet frifundet i sagen om en 45-årig mand, der kørte i havnen og druknede.

Der er i dag faldet en afgørelse i en tre år gammel sag, hvor en 45-årig mand, der med sin samlever kørte i fjorden fra Aalborg Havn og druknede. Aalborg Kommune er blevet frifundet for erstatningskrav, og kommunen har nu rettens ord for, at afmærkningen på havnefronten i Aalborg lever op til færdselslovens krav.

- Jeg er både glad og lettet over, at der nu endelig er kommet en afklaring og der er fastlagt et ansvar i den ulykkelige sag. Jeg er naturligvis glad for, at vi med dagens dom har fået bekræftet, at vi i Aalborg Kommune lever op til vores ansvar og forpligtigelse til at følge Færdselslovens anvisninger om afmærkning i havneområdet, siger Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

- Samtidig går mine tanker til den afdødes familie - til børnene som mistede deres far og til afdødes samlever, som på tragisk vis mistede sin mand. Jeg håber, at familien, trods sagens ulykkelige omstændigheder, også har set frem til en afklaring, siger Hans Henrik Henriksen.

Der har i forbindelse med hele sagen været stillet spørgsmålstegn ved, om kommunen havde gjort nok for at spærre af ned mod havnefronten, og få dage efter ulykken kom det frem, at pullerterne ned mod havnen ikke virkede.

I videoklippet herover kan du se det indslag, vi bragte på TV2/Nord dagen efter ulykken.