LIGE NU:

Aalborg Kommune skruer op for test af personale

Der skal testes mere personale i alle landets kommuner. I Aalborg skruer de nu op for testkapaciteten af personale i børnehaver og på institutioner.

Der skal testes mere personale i alle landets kommuner. Sådan lød det for nylig i en kraftig opfordring fra justitsminister Nick Hækkerup. Der er nemlig en stor mængde lyntests, der ikke bliver brugt, men de kan gøre stor gavn blandt landets pædagoger og plejehjemspersonale. Derfor var alle landets borgmestre i dag hasteindkaldt til et møde for at få gang i brugen af lyntest.

Personalet her hos botilbuddet Tornhøjgård i Aalborg Øst bliver i dag testet i arbejdstiden.

- Det giver jo en hel masse tryghed, at jeg ved jo ikke går på arbejdet med smitte, siger Birgitte Maxwell, der er arbejdstidsplanlægger på botilbuddet Tornhøjgaard i Aalborg.

Gør brug af lyntest

Den seneste uge har Aalborg Kommune gjort brug af Falcks mobile lyntestenhed til at få testet personale og beboere på alle kommunens botilbud.

- Det tager jo ikke så lang tid, så det kan vi sagtens gøre. Hellere det end at gå rundt og været smittet uden at vide det, siger Birgitte Maxwell.

Men det er ikke nok med test på botilbud. Også personale i kommunens daginstitutioner og på plejehjem skal testes. Derfor var alle landets borgmestre i dag hasteindkaldt til et møde for at få udnyttet den fulde kapacitet af lyntests.

-  Meldingen var, at der var mere mobiltestkapacitet til rådighed, og det skal vi have rullet ud. Og det er så det opgaven handler om: hvordan kan vi få den rullet ud, så vi sikrer vores medarbejdere bedst muligt, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester (S) i Aalborg Kommune.

Onsdag kaldte Justitsminister Nick Hækkerup (S) situationen for utilfredsstillende og kom samtidig med en kraftig opfordring til kommunerne om at få udnyttet den fulde testkapacitet – en melding der vakte undren hos borgmester i Mariagerfjord, Mogens Jespersen (V).

- Vi er først lige blevet kendt med, at der var mulighed for at få øget testkapaciteten. Hidtil har det været svært at få kviktest i kommunen.

Mere test og større sikkerhed

Ifølge Kommunernes Landsforening var kommunerne oplyst om en daglig kapacitet på 14.000 lyntests, men det tal er nærmere 30.000.

- Vi kommer til at skrue op for testaktiviteterne, og det har vi sådan set planlagt med i et stykke tid. Så derfor vil det her betyde mere test og en større sikkerhed for, at der ikke kommer corona på vores institutioner, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

En melding de modtager positivt hos personalet på Tornhøjgård i Aalborg.

- Jo mindre smitte, jo bedre er det for os alle sammen og vores borgere, fordi så kan det personale, der kender borgerne være der, i stedet for at vi skal flytte rundt på personale, lyder det fra Birgitte Maxwell.

Den samlede kapacitet for mobile lyntestenheder øges til cirka 60.000 daglige tests fra februar. Ifølge de private testudbydere vil kapaciteten af lyntest øges til 60 tusinde fra februar.

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden