Aalborg Lufthavn mod millionen

Det går som bekendt op og ned i luftfart, og lige nu går det op i ekspresfart for Aalborg Lufthavn.

<b>Stigning på 25%</b>
- Vi regner med en stigning i passagertallet på ca. 25 pct. i 2007, og vi kommer tæt på en million passagerer. Prognosen siger ca. 975.000, så millionen når vi først i 2008, oplyser lufthavnsdirektør William Bluhme.

<b>Vækst</b>
Væksten i passagertallet skyldes den økonomiske vækst og lufthavnens målrettede arbejde for at tiltrække lavprisruter og charterdestinationer til Aalborg.

<b>Styrtdykkede efter nine-eleven</b>
I 1999 fløj 732.306 til og fra Aalborg Lufthavn, men så gik det ned ad bakke, især efter terroristangrebet i New York 11. september 2001. Passagertallet styrtdykkede overalt i verden i de kommende år. Først i 2006 fik Aalborg Lufthavn et passagertal, der var højere end i 1999 - nemlig 788.338.

<b>Sterling til Aalborg</b>
I september 2006 kom lavprisselskabet Sterling til Aalborg med to udenrigsruter og gik ligeledes ind på Aalborg-København ruten.

<b>Priserne presses</b>
Det pressede priserne ned og åbnede et nyt marked. Passagererne strømmer til, og ruten har cementeret sin position som Danmarks største indenrigsruter med 21-22 rundture på hverdage.

<b>Charterferie</b>
Siden 1999 er Aalborg Lufthavn også blevet nordjydernes genvej til charterferie. Antallet af feriemål og charterafgange er steget støt især om sommeren. Men netop nu er udbuddet af vinter-charterrejser til Kanarieøerne øget fra tre til fem afgange om ugen, og dertil kommer et par afgange til Thailand efter nytår.