LIGE NU:

Aalborg og Rebild vil konkurrere om at være den vildeste kommune i Danmark

De to nordjyske kommuner Aalborg og Rebild har meldt sig til Miljøministeriets konkurrence om at blive kåret som Danmarks Vildeste Kommune.

Aalborg og Rebild kommuner har begge meldt sig som deltagere i Miljøministeriets konkurrence om at blive kåret til Danmarks vildeste kommune.

Claus Riber Knudsen, centerchef for Natur og Miljø i Rebild Kommune, finder det naturligt at en kommune som Rebild deltager i konkurrencen.

- Naturskøn er ikke nødvendigvis lig med artsrig, så vi kan sagtens gøre en masse for at der bliver en rigere natur med mere biodiversitet og gode vilkår for dyr og planter. Rebild Kommune er her i foråret konkret i gang med at kigge på vores egne arealer. I første omgang arealerne omkring administrationsbygningerne i Nørager og Terndrup samt rådhuset i Støvring, siger han.


Rigtig mange borgere, foreninger og grupper er allerede godt i gang med at arbejde for en rigere natur lokalt, lyder det i en pressemeddelelse fra Rebild Kommune. Den nystiftede borgerdrevne forening Vild med Rebild er et godt eksempel: Foreningens formål er, at skabe en rigere natur i Rebild Kommune ved at inddrage både borgere, erhvervsliv og organisationer. Der skal skabes arealer med rigere natur i alle dele af kommunen og borgerne skal inddrages i pasning og pleje af områderne.

Danmarks vildeste kommune

Aalborg er også allerede i gang. Kommunen har siden 2018 har gennemført mindst 20 biodiversitetstiltag på tværs af kommunens grønne arealer, lyder det i en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune.

Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen ser meget frem til konkurrencen: 

- Projektet taler lige ind i kommunens igangværende arbejde med implementering af vores biodiversitetsstrategi, og den er et kærkomment initiativ til at invitere alle med på vognen. Aalborg Kommune vil derfor opfordre alle til at støtte op om konkurrencen, for kommunen kan ikke løse opgaven alene, lyder det fra rådmanden.

Vinderen af konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune bliver kåret i slutningen af 2022.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden