03:02

Foto: Verner Joost Hansen

1 af 2

Aalborg Pirates overlever

En lang kamp for at finde penge til at drive Aalborg Pirates videre er slut. Ishockeyklubben overlever.

Tirsdag aften blev det på et bestyrelsesmøde afgjort, at Aalborg også i den kommende sæson får et ishockeyhold i den bedste danske række.

Aalborg Pirates har den seneste tid kæmpet hårdt for at skrabe mellem tre og fire millioner kroner sammen. Penge som var nødvendige for klubbens overlevelse.

Bestyrelsen havde selv sat en deadline fredag til midnat på en aktieudvidelse, men man manglede stadig adskillige hundrede tusinde kroner da fristen var overskredet. Nu er de sidste dage blevet brugt på at få et overblik over økonomien.

Tirsdag sidst på eftermiddag samledes bestyrelsen så til et afgørende møde om Aalborg Pirates' skæbne, og udgangen på det timelange møde blev altså, at klubben fortsætter, da der er samlet tilstrækkeligt med penge sammen.

- Vi har nået et godt beløb. Vi vil gerne have flere penge, så vi er godt rustet til fremtiden, men vi har nået den minimumsgrænse, vi skulle nå, siger bestyrelsesformand Morten Fals.

Nu skal Aalborg Pirates føre en mere ansvarlig økonomisk linje, end man hidtil har gjort for ikke at risikere at ende i samme situation igen.

- Vi har stilet højt og været ambitiøse og brugt penge vi ikke havde, eller i hvert fald brugt dem, inden vi havde dem. Fremadrettet skal vi ikke bruge penge, vi ikke har i hånden, siger Morten Fals.