Aalborg Portlands fremtid usikker

Aalborg Portlands ser fremtiden for cementproduktion i Danmark som usikker.

Aalborg Portland forudser, at en ny energiafgift kan betyde, at virksomheden må indstille sin cementproduktion i Danmark. Cementkoncernen har med omgående virkning stillet en investering på 200 millioner kroner i alternativt brændsel i bero.

Det er skattekommissionens forslag om nye energiafgifter, der får Portland til at komme med den dystre forudsigelse. Finansdirektør Henning Bæk siger til TV2/Nord, at hvis et politisk flertal vælger at gennemføre skattekommissionens forslag om en ny afgift, så er det en voldsom trussel mod cementproduktionen i Danmark, som på sigt vil blive afviklet, fordi man ikke vil kunne klare sig i konkurrencen med udenlandske cementproducenter.

Afgiften vil give fabrikken en årlig merudgift på 180 millioner kroner, hvilket svarer til to tredjedele af overskuddet i Aalborg.

Rent konkret har forslaget om energiafgift ført til, at Portland allerede nu har indstillet en investering på 200 millioner kroner i et nyt anlæg til alternativt brændsel.

Aalborg Portland er hårdt ramt af finanskrisen og krisen i byggeriet. Omsætningen er faldet med 31 procent siden 2007 og Portland har derfor afskediget 310 ansatte, som svarer til en fjerdedel af medarbejderstaben.

Forsiden lige nu