LIGE NU:

Aalborg smykker sig med karnevallets klæder

Som noget nyt vil Aalborgs karneval i år blive synligt på en ny måde. I samarbejde med ildsjæle og aktivister har Aalborg Karneval sørget for, at karnevallet bliver mere synligt i bybilledet. Byens statuer skal have karnevalskostumer på.

I et forsøg på at gøre Aalborgs årlige karneval mere synligt i gadebilledet, skal alle større statuer i Aalborg fredag udklædes i karnevalskostume. Det bliver blandt andet Cimbrertyren, Gåsepigen, Manden i Aalborg Zoologiske have, alle statuer i Kildeparken og statuen ved Haraldslund Svømmehal.

Det bliver forskellige sjove udklædninger. For eksempel skal Cimbrertyren være ballerina. Udklædningerne skal sprede karnevalsstemning i hele byen og minde Nordjyderne om, at Karnevallet står for døren.

- Vi søger hvert år efter forskellige måder, hvorpå vi kan udvikle karnevallet og finde på nye spændende, sjove og kuriøse indslag, siger talsmand for Aalborg Karneval, Reimer Ivang.

Aalborg Karneval afholdes i perioden 15. maj til den 23.maj i 2015. Karnevallet er blandt de 10 største karneval i verden og er Nordeuropas største karneval.