Aalborg-supermarked tester MobilePay

Føtex i Slotsgade i Aalborg vil som det første varehus i Nordjylland lade kunderne betale med MobilePay

Fra onsdag den 22. april kan nordjyderne bruge mobilen til at betale for deres dagligvare-indkøb. I hvert fald hvis de handler i Føtez i Slotsgade i Aalborg.

Butikken i Aalborg bliver det første varehus i Nordjylland og et af de fem første i Danmark til at teste MobilePay som betalingsløsning.

Det er planen at MobilePay skal være mobilbetalingsløsning i alle Dansk Supermarkeds Netto-butikker samt i Bilka-, Føtex- og Salling-varehusene landet over.

- Ved at indføre mobilbetaling i Føtex, introducerer vi løsningen for en stor del af kunderne i byen. Mange af dem har alligevel mobilen i hånden, når de går rundt i butikken, og så er det jo nemt at bruge den til betaling i stedet for at rode med pung og kort, siger varehuschef i Føtex i Aalborg Thomas Nøhr Andersen.

Der er i Følge Danske Bank, der står bag MobilePay op mod 200.000 nordjyder, der bruger betalingsløsningen, og derfor ser både banken og Dansk Supermarked et stort potentiale i den mobile betalingsform, der - når den rammer Aalborg - bliver i en anden og nemmere version end den nordjyderne kender, fra når de "swiper" penge videre til deres venner og familie.

- Vi har lavet en nem og intuitiv løsning, hvor kunden blot skal holde sin telefon hen mod et MobilePay-ikon ved kassen. Når varerne er scannet, sendes beløbet direkte til telefonen, og kunden skal blot godkende med et enkelt "swipe", forklarer Kenneth Nielsen, der er direktør for digital og e-commerce i Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked forventer at MobilePay er udbredt til koncernens i alt 566 butikker inden for et års tid.