Aalborg Sygehus: Mere strålebehandling i sigte

Der bliver sat ekstra blus på strålekanonerne på Aalborg Sygehus i år 2009. Det kommer patienter med bryst- og prostatakræft til gode.

<b>Flere kan behandles i Aalborg</b>
I det første halve år af 2009 ansætter Aalborg Sygehus et udenlandsk stråleteam, som sammen med det nuværende personale på hospitalet skal give flere nordjyske patienter mulighed for at blive strålebehandlet i Aalborg.

<b>Merarbejde og længere åbningstid</b>
Det er med fokus på at nedsætte ventetiden på strålebehandling til patienter med bryst- og prostatakræft, at det udenlandske team skal virke. Teamet består af tre udenlandske strålesygeplejersker, der sammen med det fast personale skal strålebehandle flere patienter. Det skal de gøre blandt andet gennem merarbejde og udvidet åbningstid.

<b>Færre skal til udlandet</b>
Det betyder, at flere patienter kan behandles i Aalborg indenfor ventetidsgarantien, og de slipper derved for at rejse til udlandet.

- Det er dejligt, at vi nu får lejlighed til at give vores borgere behandling i eget hus. Vi har hele tiden sikret dem den optimale behandling indenfor den garanterede tidsramme. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at nordjyderne helst vil behandles indenfor regionens grænser. Og det får vi nu mulighed for at tilbyde, siger regionsrådsformand Ulla Astman i en pressemeddelelse.