LIGE NU:

Aalborg Sygehus samarbejder med kinesisk hospital

Aalborg Sygehus har indledt et samarbejde med Ningxia University Hospital i Kina.

En ny samarbejdsaftale mellem Aalborg Sygehus og Ningxia University Hospital i Kina betyder, at Aalborg Sygehus nu kan trække på erfaringer fra Kina i deres forskningsprojekter. Det er især på forskningsprojekter indenfor hjerteområdet, at de to hospitaler kan dele deres erfaringer.

- Kineserne er meget interesserede i at samarbejde med vestlige hospitaler, og når deres valg er faldet på Aalborg Sygehus, er det fordi vi besidder en ekspertise indenfor  hjertekirurgi og kardiologi, som de gerne vil lære af, siger ledende overlæge ved Hjerte-lungekirurgisk Afdeling, Jan Jesper Andreasen.

Men det nye samarbejde vil også komme de nordjyske patienter til gode i fremtiden, da de nordjyske læger også kan trække på erfaring fra Kina.

- For at vi i Region Nordjylland kan opretholde en høj kvalitet på hjerteområdet, er det nødvendigt med et vis antal operationer. Derfor er vi glade for, at aftalen blandt andet indeholder en grundig beskrivelse af, hvordan læger, perfusionister og andre personalegrupper indenfor hjerteområdet kan tage til Kina og operere, siger Jan Jesper Andreasen.

Aftalen med det kinesiske hospital, kan være én i en række af flere internationale samarbejdsaftaler. Endnu en kinesisk delegation fra universitetet i Beijing gæster nemlig Aalborg Sygehus den 29. august.