Foto: TV2/Nord

Aalborg verdensberømt i Europa

Aalborg og ikke mindst karnevallet i Aalborg skal være verdensberømt i hele Europa. I hvert fald hvis det står til karnevallets nye bestyrelse.

I 2012 bliver verden vendt på hovedet. Nordeuropas største karneval er blevet voksen og fejrer 30 års jubilæum med en farverig folkefest af hidtil usete dimensioner.

Visionerne er større end nogensinde og en ny bestyrelse med rødder i det nordjyske erhvervsliv skal være med til at videreføre Aalborgs populære karneval. Bestyrelsen abejder målrettet på en langsigtet strategi for at sikre fremtidig udvikling og til fulde at udnytte karnevallets enorme potentiale for at skabe en folkefest i Aalborg af international karakter.

Den sidste lørdag i maj har længe været synonymt med Aalborgs farverige karneval, men også fredagens store karnevalsparade tiltrækker efterhånden op mod 50.000 tilskuere som hylder mangfoldigheden hos de internationale karnevalsgrupper. Hele byen er på den anden ende og nu skal festlighederne i endnu større grad præge Aalborg i hele karnevalsugen.

- Karnevallet har udviklet sig til sit helt eget og er globalt set helt enestående. Der er ikke noget karneval i Europa, der ligner det. I 2012 vil man se tegningen til fremtidens karneval i Aalborg. Det er sigtet, i langt højere grad, at inddrage hele byen i festlighederne, herunder også erhvervslivet. Således kan vi ved fælles hjælp skabe en festuge der tiltrækker folk fra hele verden, lyder det fra nyvalgt bestyrelsesmedlem, Jacob Risgaard, der bliver karnevallets nye ansigt udadtil.