Der blev delt reflekser ud på Vesterbro i Aalborg torsdag morgen. Foto: Johnni Isaksen

Aalborgenserne glemmer reflekserne

Kun cirka tre ud af ti aalborgensere bærer refleks i den mørke tid. Derfor etablerer Børneulykkesfonden og Codan Forsikring en ny tradition under titlen 'Årets Refleksdag'. 

Selvom cyklister med reflekser har 70 procent lavere risiko for at blive overset i trafikken , er de glimtende brikker ikke specielt populære blandt aalborgenserne. I Aalborg og resten af Nordjylland bliver de kun brugt af cirka tre ud af 10, viser en ny YouGov undersøgelse foretaget af Børneulykkesfonden og forsikringsselskabet Codan.

På den baggrund har Børneulykkesfonden i samarbejde med Codan Forsikring nu etableret Årets Refleksdag som en ny tradition, der skal få både børn og voksne til at huske reflekserne, når de begiver sig ud i trafikken på cykel eller til fods. I Aalborg blev der delt reflekser ud på Vesterbro og ved Nytorv.

- Vi vil gerne være med til at støtte, at sikkerheden i trafikken den kan blive noget bedre end den er i øjeblikket. Folk er ikke ret gode til at bære reflekser, siger Ingerlise Frederiksen, der er til daglig er kundekonsulent hos Codan i Aalborg, men som torsdag morgen, delte reflekser ud til forbipasserende cyklister.

På Årets Refleksdag deler Codan-medarbejdere også reflekser ud i København, Aarhus og Odense.