Seneste nyt:

Aalborgskoler skal være idrætsfyrtårne

Ti skoler i Aalborg Kommune skal gå forrest i et projekt der skal fremme motion og idræt i folkeskolen.

Idrætsundervisningen i folkeskolen skal fremmes, og motion og idræt skal fremover være en støre del af hele skoledagen. I det landsdækkende projekt "Krop & Kompetencer" deltager fem kommuner, blandt andet Aalborg, og her bliver ti skoler udvalgt som fyrtårne, der skal give idrætten et ekstra løft.

Det er DIF, DGI, Dansk Skoleidræt og VIA University College, der står bag projektet, der blandt andet går ud på at efteruddanne 3211 lærere, heraf 750 i Aalborg, så de får bedre kompetencer både i forhold til at løfte niveauet i idrætstimerne og til at brede idræt og motion ud til de øvrige fag.

- Børn der får rørt sig trives bedre og lærer mere, og det er et af de centrale punkter i folkeskolereformen og i det hele taget bare en god idé. Jeg er overbevist om, at vi med dette projekt kan løfte idræt og bevægelse i folkeskolen - først og fremmest til glæde for børnene, men også for vores lærere og pædagoger, som i det daglige hele tiden arbejder på at få tænkt motion og bevægelse ind i fagene på nye og spændende måder. Med dette projekt får de et kompetenceløft og ny inspiration, så børnenes udbytte bliver endnu større, end det er i dag, siger rådmand i skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen.

Projektets samarbejdspartnere vil desuden hjælpe lokale idrætsforeninger med at indgå i skolesamarbejder så skole og idrætsliv bliver bundet endnu bedre sammen.

- Foreningslivet i Aalborg glæder sig meget til at blive en del af det kommende kompetenceløft på skoleområdet. I forvejen har vi sammen med SIFA vores play-maker-ordning, som har skabt mange gode bevægelsesfremmende projekter på skoleområdet, men med "Krop & Kompetencer" vil vi kunne løfte samarbejdet til nye højder. Et samarbejde som både vil inspirere lærere og elever og samtidig udvikle foreningslivet, siger rådmand for sundheds- og kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Duedahl.

Det er endnu ikke besluttet, hvilke ti folkeskoler, der skal deltage i projektet, men de vil blive udpeget i nærmeste fremtid.

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Politi

Blotter på spil i Frederikshavn

tv2 vejret

play Snevejret fortsætter på en blæsende onsdag

20211105-123328-L_14Mb

Russisk skib kan ikke længere tilbageholdes ved Skagen

def_thumb,50_percent

play Coronasmitte: Julian og 145 andre børn er sendt hjem fra Muldbjergskolen

Til forsiden

Til forsiden