Seneste nyt:

To AAU-studerende vinder kategori til iværksætter-VM

To AAU-studerende vandt deres kategori til VM, men den samlede førsteplads løb en gruppe studerende fra Stanford med. Umiddelbart var det en stor skuffelse for de to konkurrencemennesker, men fremtiden for deres produkt tegner rigtig lys

Masser af god feedback fra dommerpanelet, et voldsomt udbygget netværk og en flot førstepræmie i kategorien Social Entrepreneurship og medfølgende 30.000 kroner til hjælp til at starte virksomhed op. Det er det umiddelbare og flotte resultat, som Lizanne Svane og Asbjørn Houmøller Eliasen tager med fra deres deltagelse i verdensmesterskaberne i iværksætteri, Venture Cup, som blev afholdt i København i denne weekend.

- Det har været benhårdt arbejde hele tiden at skulle præstere, når vi skulle overbevise dommerpanelet om fremtidsperspektiverne og mulighederne i vores produkt. Men det har været det hele værd, for vi har fået så megen god feedback og nye perspektiver på vores produkt, så vi har virkelig noget at arbejde videre med, siger Lizanne Svane, nyuddannet cand.scient.techn. fra Aalborg Universitet. Sammen med Asbjørn Houmøller Eliasen, der læser til maskiningeniør på AAU, står hun bag produktet TubusOne, der er et nyt produkt, der skal gøre det nemmere for bevægelseshæmmede at benytte tablets og smartphones.

TubusOne er et apparat, et avanceret pusterør, der ved hjælp af undertrykket i munden aktiverer en funktion i produktet, som så reelt set fungerer som en forlænget finger, hvilket gør det muligt for selv svært handicappede at kommunikere elektronisk helt uden hjælp. At de to og deres produkt nu har vundet en kategori ved VM i iværksætteri, og der endda er søgt patent på opfindelsen, var der nok ikke mange, der havde troet, da produktet blev opfundet som en løsning på en bunden opgave på en af Aalborg Universitets Innovationsworkshops.

- Vi skulle opfinde et produkt, der gjorde det muligt selv at kommunikere for en, der var lam fra halsen og ned. Næste morgen kom Asbjørn med pusterøret, og så var opgaven reelt løst, og projektet blev mere eller mindre lagt på hylden, da det jo "bare" var et skoleprojekt. Asbjørn arbejdede dog løbende på at forbedre det, og da vi præsenterede produktet ved en af de indledende runder af Venture Cup, fik vi at vide, at vi skulle satse på produktet, for mange så et perspektiv i det, siger Lizanne Svane.

I juni vandt TubusOne så deres kategori ved den danske Venture Cup, hvor præmien udover 25.000 var adgang til den verdensomspændende Venture Cup - og her vandt de altså også deres kategori foran seks andre produkter.

Slå de studerende fra Stanford University i USA kunne de to dog ikke, og amerikanerne løb derfor med titlen som verdensmestre i iværksætteri, og det gjorde umiddelbart ondt på Lizanne Svane og Asbjørn Houmøller Eliasen, som begge er konkurrencemennesker om en hals.

- Vi vil bare vinde, så vi var meget skuffede, da det ikke var os, der skulle på scenen til den helt store hæder. Men vi må altså også erkende, at amerikanerne har et godt produkt. De kan blot ved hjælp af en urinprøve konstatere, om en person har kræft i blæren, hvor der hidtil har skullet en blodprøve til. Det gør ondt ikke at vinde, men når det nu skulle være, er det fint, at vi tabte til et produkt som det, for det kommer til at komme mange mennesker til gavn - ganske som vores vil, når det er færdigudviklet, siger Lizanne Svane.

De to vil nu arbejde videre med den meget konstruktive feedback, de har fået fra dommerne ved Venture Cup og fortsat udvikle produktet. Der er indgivet patentansøgning, og de to har masser af hårdt arbejde for sig, inden patentet er i hus, men de er klar på arbejdet.

- Deltagelsen i Venture Cup har givet os et kæmpe boost, og vi har fået bekræftet, at det er et godt produkt, som vi har, så det er bare med at komme videre, siger Lizanne Svane.


Still  Vrå biogas Still

play Hemmeligt sted: Vil opføre biogasanlæg tæt på Frederikshavn

ross

play Bombede foran bugnende pengepunge

politibil_med_udrykning_0.jpg

Masser af udrykning: Politiet rykkede ud til knivstikkeri

Psykiatrien Aalborg

play Er en halv milliard nok? - Næ, er svaret efter storstilet plan

Still  Vrå biogas Still

play Hemmeligt sted: Vil opføre biogasanlæg tæt på Frederikshavn

ross

play Bombede foran bugnende pengepunge

Retten i Hjørring

24-årig truede kvinde med kniv for halsen

070422 Retten i Hjørring eksteriør genrebillede

Sigtet nægter sig skyldig: - Jeg slår dig ihjel

180521 Danmarks ældste lyriker 1

play Danmarks ældste lyriker er død

121218 Skøjtebanen på c w obels plads åbner

Også den: Populær tradition rammes af krisen

20220814-191759-L-5315x3542ma

Vingegaards gamle hold får nordjysk sponsor

HOteller

Nordjyske hoteller vil ikke lukke ned: - Vi skal spare os ud af krisen

Retten i Hjørring

24-årig truede kvinde med kniv for halsen

180521 Danmarks ældste lyriker 1

play Danmarks ældste lyriker er død

020922 Nomineret Årets NordjydeKnut Arild Gulbrandsen

play Knut kom til Nordjylland for 38 år siden - lige siden har hans hjerte banket for sårbare nordjyder

brandAars4

gallery Slukningsarbejdet fortsætter - det brænder stadig på fjernvarmeværk

40_percent

play Ensomheden skal vandres væk i samlet flok, mener Patrick

25_seconds

play 30 dages betinget fængsel: Foretog hasarderet overhaling, der kostede 83-årig livet

img_1280.jpg

play Bestukket med designmøbler og havemaskiner for millioner: Fem er tiltalt for omfattende svindel i Forsvaret

Lone Skyum1

Crossfit-instruktør kæmper mod EU for moms på fitness og aftenskole

uheld

Trafikuheld med flere biler spærrede morgentrafik

Image1

Energikrisen giver Rie en masse at lave: Stokerfyre går som varmt brød

20220814-155649-L-5315x3543ma

Vingegaard forklarer lang pause efter Touren

Til forsiden

Til forsiden