Seneste nyt:

Advokat til landmænd: Stop i tide

Advokat opfordrer landmænd til at tage deres hverv op til genovervejelse. De skal stoppe inden det bliver for surt - både økonomisk og mentalt.

Under overskriften: "Tid til Handling" på Danske Svineproducenters hjemmeside opfordrer advokater landmænd til at overveje deres fremtid inden for landbrug.

Landmændene bør overveje, om "yderligere hæftelser og gældsætning" er vejen frem, når man stadig venter på at krisen skal stilne af og økonomien vender. Jens Axel Kruchov fra STORM Advokatfirma i Aalborg anbefaler landmændene "at lægge følelserne på hylden og hole fokus på familiens fremtid".

- Vi håber alle, at krisen snart fortager sig, og at vi går mod lysere tider. Derfor er der en risiko for, at vi foretager nogle irrationelle valg i forventning om, at vi snart igen kan have positiv drift. Vi mener, at det er uklogt på nuværende tidspunkt, skriver advokat Jens Axel Kruchov fra STORM Advokatfirma i Aalborg.

Vi skal undgå naivitet

Advokatens udtalelser bliver bakket op af Danske Svineproducenter og Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

- Vi må for alt i verden ikke være naive i vores tilgang til krisen, skriver formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen.

Danske Svineproducenter skriver på hjemmesiden, at de selvfølgelig håber, at så mange landmænd som muligt kan fortsætte deres virke. Men produktionen skal ikke fortsætte for enhver skyld.

- Vi skal være realistiske omkring den enkelte landmands situation her og nu. Yderligere gældsætning og hæftelse er måske ikke løsningen på nuværende tidspunkt, siger formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.

Landmændene skal tænke sig om ifølge Jens Axel Kruchov, for oftest er landbrugsdrift også noget, som går ud over landmændenes familie.

- Vi ser desværre en tendens til, at mange landmænd bliver ved med at kæmpe, selvom udfaldet er givet. I denne proces sker der ofte yderligere gældssætning, hæftelse, inddragelse af ægtefællens eller familiens aktiver med videre, og det er der mange, der fortryder bagefter, forklarer Jens Axel Kruchov.

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

def_thumb,50_percent

play Skoleleder: - Næsten alle er i isolation

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

Til forsiden

Til forsiden