LIGE NU:

Ældremaden stiger

Kommunernes priser for ældremad stiger næsten dobbelt så hurtigt som de øvrige priser i samfundet. Ældresagen har opgivet at opdatere statistik. Aalborg steget med 37%.

Ældremaden +33%
Den gennemsnitlige pris på ældremaden i landets kommuner er steget fra 2200 kroner i 2000 til 2926 kroner ved starten af 2008. Eller hvad der svarer til omkring 33 procent.
Det oplyser souschef i Ældresagen Jens Højgaard til Ritzau.

- Og med en gennemsnitlig prisstigning på 17,7 procent i samfundet i øvrigt svarer det altså til, at ældremaden er steget næsten dobbelt så meget som de øvrige priser i samfundet, tilføjer Jens Højgaard

Opgiver statistik
Normalt har Ældresagen statistik over madpriserne omkring årsskiftet, men hvad den gennemsnitlige pris ligger på lige nu midt i 2008, tør Jens Højgaard ikke sige.

- Normalt holder statistikkerne året ud, men i år sker der tilsyneladende prisstigninger midt på året, og derfor har vi ikke et præcist tal lige nu, siger han.

Egedal Kommune: +62%
Byrådet i Egedal Kommune har netop besluttet at øge prisen på ældremad i kommunen med 62 procent fra 1. august.
En pris, der ifølge Jens Højgaard er danmarksrekord.

- Det er klart, at Egedalniveauet gør det umuligt for en ældre, der kun har folkepensionen og måske lidt ATP at få det til at løbe rundt. Men også i de andre kommuner, hvor vi altså har set de meget store prisstigninger, kan det altså være meget svært, siger han.

Aalborg Kommune +37%
Maden til de ældre i Aalborg Kommune er steget med 37% på tre år.
Før kommunesammenlægningen kostede et måltid i Aalborg Kommune 35 kroner.
Nu koster det 48,50.
Alligevel ligger prisen i den lave ende blandt de nordjyske kommuner.