Foto: TV2/Nord

Ældresagen kræver bedre plejehjem

Der sker for mange fejl på de danske plejehjem. Det mener Ældre Sagen, og derfor vil forening nu have genindført plejehjemslægen.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Plejehjemslægerne skal genindføres. Opfordringen kommer fra Ældre Sagen, fordi de mener, at der sker for mange alvorlige fejl på de danske plejehjem.

Søndag beskrev Nordjyske Stiftstidende, at der er registreret fejl på samtlige af embedslægens tilsynsbesøg, der er blevet gennemført på plejehjem i Nordjylland i år 2010. Ved tilsynsbesøgene kontrollerer embedslægerne blandt andet medicin og journaler.

- Jeg er overbevist om, at plejehjemslæger er den eneste holdbare løsning, når det gælder om at komme den udbredte fejlkultur til livs og skabe tryghed for gamle mennesker og deres pårørende og personalet, siger seniorkonsulent ved Ældre Sagen, Margrethe Kæhler, til Nordjyske Stiftstidende.

Det forslag er Sundhedsstyrelsen ikke afvisende overfor.

- Jeg vil ikke afvise, at plejehjemslæger kan være en god idé. Men der skal noget mere konkret på bordet, før Sundhedsstyrelsen kan tage stilling til, om det kan være den måde, man gør det på, siger tilsynschef Anne Mette Dons til Nordjyske Stiftstidende.