LIGE NU:

Affaldsbrand forventes slukket i løbet af weekenden

Tirsdag den 2. oktober udbrød der brand i en større bunke affald på genbrugspladsen. Brandvæsnet og ansatte på genbrugspladsen har sdien arbejdet på at slukke den.

Det brænder stadig på genbrugspladsen på Stenvej i Ravnshøj ved Frederikshavn, men branden forventes slukket i løbet af weekenden. Det oplyser indsatsleder Ib Steen Nielsen fra Frederikshavn Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Det er anden gang siden august, der opstår en brand på genbrugspladsen på Stenvej. Som sidst opstod branden sandsynligvis ved selvantænding i en bunke af brændbart affald, der har ligget så længe, at der under formuldingsprocessen er opstået høje temperaturer. Når der så kommer luft til affaldet, kan det selvantænde.

Det skete, fordi genbrugspladsens ansatte var i gang med at sektionere affaldet i flere mindre bunker. Sektionering af affaldet er et krav fra brandmyndighederne, som skal sikre, at pladsen kan leve op til nye regler for opbevaring af brændbart affald. De nye regler træder i kraft ved årsskiftet.

Erfaringerne fra branden i august betyder, at beredskabet denne gang har gjort sig ekstra anstrengelser for at få gravet render i affaldsbunken.

- Der er gravet helt ned til bunden af lossepladsen, hvor vi efterhånden har gravet en sikringszone på cirka 1000 kvadratmeter fri, og det er nok til at sikre, at ilden ikke kan sprede sig yderligere, siger indsatsleder Ib Steen Nielsen.