Afviser kritik af lægekonsulenter

Foto: Thomas Gaardsmand

Kritikken af kommunens brug af lægekonsulenter fik Beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune til diskutere, om brugen af lægekonsulenter stadig er en god idé.

På grund af den negative omtale af lægekonsulenterne havde Beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune emnet på dagsordenen.

- Selvfølgelig er der sager i Aalborg Kommune ligesom alle andre steder, hvor sagen ikke kører efter bogen, og hvor det skulle være blevet gjort anderledes og bedre. Men den måde vi bruger lægekonsulenterne på, er efter loven, siger Majbritt Iversen, formand for Beskæftigelsesudvalget til TV2/Nord.

Hvis man er for syg til at arbejde, så skal man udover sin egen læge, tilses af en lægekonsulent for at få tilkendt førtidspension.

I TV2/Nord fortalte Gro Ravndal Jørgensen, at på trods af, at to overlæger vurderede, at hun var kronisk syg af gigt og havde nedsat arbejdsevne, så mente en lægekonsulent ikke, at hun var egnet til flexjob eller førtidspension. Loven siger, at lægekonsulenter ikke må ændre lægens diagnose.

Professor i socialret frygtede i TV2/Nord den 25. oktober, at lægekonsulenterne gik efter at spare penge.

- Faren kan ligge i, at lægekonsulenterne ikke holder sig til det, som de skal, men også i virkeligheden medvirker i kommunale spareplaner, siger Kirsten Ketscher, professor i socialret på Københavns Universitet til TV2/Nord.

Men det kan næstformand i Beskæftigelsesudvalget ikke genkende.

- Jeg synes, at man som samfund har en forpligtigelse til at sige, at disse sociale ydelser, som man skal på - dem skal man på, hvis man har krav på dem, men der er heller ikke flere, der skal modtage sociale ydelser end dem, der virkelig har krav på det, siger Thomas Krarup til TV2/Nord.

Forsiden lige nu