LIGE NU:

Agri Nord: - Urent trav fra LandboNord

Det kommer bag på formanden for Agri Nord, at naboforeningen LandboNord har ageret som de har i situationen med økonomimedarbejderne fra Aars.

Da 31 medarbejdere fra Agri Nords økonomiafdeling i Aars mandag valgte at sige deres stilling op i protest gik der ikke lang tid, inden LandboNord meldte ud, at man havde ansat dem alle for at øge aktiviteterne i Himmerland.

- Direktøren fra LandboNord har udtalt i pressen, at han blev meget overrasket, da han fik henvendelsen. Hvis min direktør ringede med besked om, at 31 mand fra én afdeling i naboforeningen ville ansættes, så ville jeg blive mere end overrasket. Jeg ville også blive yderst overrasket, hvis man kan få en sådan aftale i stand på få dage. Jeg ville desuden stille det afgørende spørgsmål, hvordan vi skulle forholde os rent kollegialt overfor andre landboforeninger i en sådan situation. Det gør det ikke ligefrem nemmere at skabe et stærkt politisk fællesskab i det nordjyske landbrug til gavn for landmændene, siger formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen i en pressemeddelelse.

- Er det virkelig kutyme i branchen, at man ønsker vækst for enhver pris? Jeg mener godt, at man kan tale om urent trav fra LandboNords side i den konkrete sag, siger formanden.

Ifølge Carl Chr. Pedersen, har medarbejderne ikke råbt op til bestyrelsen i Agri Nord.

- Det har været fremme, at utilfredsheden går langt tilbage. Som formand for bestyrelsen undrer det mig, at vi ikke har hørt om det tidligere. Medarbejdergruppen, som har sagt op, har haft særdeles god adgang til at komme i dialog med bestyrelsen i form af medarbejderrepræsentanten. Men første gang vi hører om kritikken af ledelsen er i et brev som Erik Lydiksen fremlægger på vores ekstraordinære bestyrelsesmøde 1. oktober. Det brev er sendt først til ledelsen og siden omformuleret og sendt ud til alle medarbejdere af Poul Erik Poulsen. Vi modtog dog først senere en skrivelse - altså efter vi havde fået det fremlagt af ledelsen og efter de havde sagt op, siger Carl Chr. Pedersen.

I Agri Nord har man været i gang med ændringer i virksomheden.

- Den nuværende ledelse har formået at vende et underskud til overskud. Undervejs har det betydet mange ændringer, som nogle gange har resulteret i uenigheder. Men at uenigheden har været så stor, at en hel afdeling vælger at sige op, kommer som en stor overraskelse, siger Agri Nord formanden.