01:43

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Agri Nord: Vi betaler for regeringens miljøplaner

Den nordjyske landbrugsorganisation Agri Nord er utilfreds med regeringens planer om at give 6,6 milliarder kroner til vand- og miljøområdet.

Den nordjyske landbrugsorganisation Agri Nord kan ikke forstå, at regeringen har planer om at give 6,6 milliarder kroner til vand- og miljøområdet. For en del af den EU-støtte, der tidligere ville være gået til landmændene, bliver brugt til finansieringen af regeringens miljøprojekter.

Bliver planerne til noget, så er det ikke små beløb, der rammer de nordjyske landmænd. En stor del af landmændenes landbrugsstøtte bliver nemlig taget fra dem med Regeringens planer om at styrke natur- og miljøområdet.

- Jeg mister cirka 100.000 om året helt konkret. Det er direkte på bundlinjen, og det er i høj grad noget, der kan mærkes i en virksomhed af min størrelse, siger landmand Claus Nørgaard.

Hos Agri Nord er man trætte af, at det er landmændene der skal betale for Regeringens miljøplaner i en tid, hvor erhvervet i forvejen er presset.

- Det ser jeg som en rigtig dårlig udvikling, at man igen tager midler fra os. Især nu, hvor vi har ekstremt brug for økonomisk støtte på grund af de forhold, der er i Rusland og Kina, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Ifølge det socialdemokratiske folketingsmedlem, Flemming Møller Mortensen, tænker regeringen bestemt på de danske landmænd. Blandt andet med den vækstplan, der blev til i foråret, og derfor bør landmændene ifølge politikeren have forståelse for regeringens miljøplaner.

- Landbruget har meget stor gæld, og vi har problemer med eksporten, men det skal også siges, at vores natur og miljø også har det rigtigt dårligt, så det er vigtigt, at vi er politisk ansvarlige og bringer balance ind i begge vanskelige situationer, siger Flemming Møller Mortensen, der er medlem af miljøudvalget.

Men balanceringen gør ondt på landmand Claus Nørgaard, der føler sig nødsaget til at spare mere.

- Jeg må jo ud og spare nogle andre steder. Det ser jo ikke ud til, at indtægterne i hvert fald vil stige i det kommende år på grund af en Ruslands krise, siger Claus Nørgaard.