Airbag-tyve igen på spil

Med jævne mellemrum er Nordjylland hærget af airbag-tyve. Senest er det gået ud over en Ford-bilforhandler i Aars. Et forsikringsselskab mener at have en forklaring på airbagtyverierne.

 
I nattens mulm og mørke er 11 airbags blevet rippet fra otte person- og varebiler, der stod på en indhegnet plads bag ved Ford i Aars. Sideruderne er blevet smadret, og tyvene har demonteret airbagsene.

For taksatoren, der er ude at gøre skaderne op, er det ikke uvant opgave. Omkring hver anden måned er han ude for det samme.

- Især tyverier af airbags fra biler af mærket Toyota har der været en del af i år, siger taksator fra Topdanmark, Helge Jensen, til TV2/NORD.

Taksatoren er overbevist om at airbag-tyvene er superprofessionelle, og at de nok er fra Østeuropa.

- Efter de meget dyre airbags er blevet stjålet, sker det ofte at de nye uindregistrerede biler, der endnu ikke er betalt afgift af, bliver erklæret totalskadet af forsikringsselskaberne, fordi det ikke kan svare sig at reparere dem. De ødelagte biler bliver så solgt til højestbydende på en auktion. Her kan de, der har stjålet airbagsene, så købe bilerne de har ribbet, og som de nu har airbagsene til, siger Topdanmark-taksator Helge Jensen.

Der har tidligere været spekuleret i, at det er krudtet - natriumazid hedder det - de små sprængladninger i airbagsene - som tyvene går efter, men den tror taksatoren ikke på.