02:50

1 af 2

Alex og prinserne så til: Oceanariet indviet efter renovering

Efter at have været under et halvt års renovering blev den store oceanarietank ved Nordsøen Oceanarium torsdag genåbnt.

Nordsøen Oceanariums største attraktion, den store oceanarietank, har i løbet af de seneste halve år været under renovering. Men torsdag blev det genåbnet ved en indvielse, som blandt andet havde besøg af Grevinde Alexandra og de to prinser, Felix og Nicolai.

Indvielsen af den nye tank er selvfølgelig noget, man har set frem til hos turistattraktionen i Hirtshals.

- Det er en fed følelse, at det nu står færdigt. Det har været fedt at være med til at bygge sådan et akvarium, og det er lige, som det skal være, siger Martin Riis, der er akvariemester ved Nordsøen Oceanarium.

Genåbningen af Oceanariet kommer efter et markant fald i besøgstallet. I 2008 lagde 217.000 mennesker vejen forbi Hirtshals-attraktionen, mens det tal i 2013 var helt nede på 160.000. Direktøren håber, at nyrenoveringen kan være med til at lokke besøgende til.

- Vi har også designet vores oceanarietank, så gæster kan få noget nyt, hver gang de kommer igen. Det skal til for, at vi hele tiden kan tiltrække besøgende, siger direktør Karl Henrik Laursen.

Nordsøen Ocenarium vil samtidig satse på at aktivere publikum langt mere end tidligere.

Fakta

Selve Oceanariet er udformet som en ellipse der måler 22 x 33 meter.

Den nye rude er 6 meter høj, 12 meter bred og 41 cm tyk. Den er lavet af akryl og vejer 38 tons.

Oceanariet Indeholder 4,5 mio. liter friskt havvand. Det tog 3 dage at tømme Oceanariet og efter istandsættelsen tog det 13 dage at fylde Oceanariet, bl.a. fordi vandet skulle varmes op til +12 grader inden det kom ind.

Der er p.t. mere end 4.000 fisk i Oceanariet. Hovedparten af dyrene er indfanget i den seneste tid, og har frem til åbningen været opbevaret i en lang række karantæne-bassiner, indtil deres nye hjem blev klar til indflytning.

Klumpfiskene derimod har i de seneste 160 dage været på "ferie" i vores karantænene-bassiner.

I Oceanariet er der bygget en ny flot model af et skibsvrag, der med sine 13 meter bliver den største af sin slags i Europa. Der er tale om en kopi af en bomtrawler.

I forbindelse med renoveringen er der blevet installeret en række nye lys og boble-effekter.

Det er forsikringsselskabet TRYG, der dækker udgifterne til udskiftning af ruden.