01:56

1 af 2

Alle nordjyders radio fyldte rundt

Lokalradioen ANR markerede sin egen 30-års fødselsdag.

Varehuset Salling i Aalborg havde for en dag sin egen radiostation. I anledning af radiostationen ANR's 30-års fødselsdag sendte man nemlig hele dagen fra parfumeafdelingen, inden man mandag aften markerede fødselsdagen med en gratis koncert på Gammeltorv i Aalborg.

- Det lå os meget på sinde at møde folk, så vi ville give folk en mulighed for at komme hen til os et sted, der ligger centralt, fortæller stationens programchef Jan Jensen.

Stationens sædvanlige musikprofil var som en del af fejringen skiftet ud med den bedste musik fra de alle de 30 år stationen har været til.

- Det er en tur ned af memory lane, indleder radiovært Claus Høyer, der samme med Benita Dreyer-Andersen sender programmet Snack.

- Det er jo fantastisk at der findes musik som kan vække minder om hvor man var da det her nummer kom, og hvad lavede jeg den sommer, supplerer Benita Dreyer-Andersen.

ANR anno 1983 var ejet af fagbevægelsen og blev drevet af frivillige.

- Radiostationer skød op som paddehatte i hver en lille provinsby og så var vi jo nogle, der havde interessen for musik og det at lave radio, siger Carsten Schmidt, der var på ANR fra 1985 til 2009.

Fødselsdagen gav også anledning til at gense og høre tidligere værter og velkendte stemmer fra ANR's historie. En af dem var Hans Peter Rytter der i 24 år var radioens sportsstemme. I 2006 sagde han dog stop og forlod ANR.

- Jeg er jo fra en tid hvor jeg synes, at rent sportsmæssigt, der var det vigtigere hvad der foregik i Vejgaard end hvad der foregik i Manchester United. Alle andre kunne jo fortælle om Manchester United, men det var kun os der kunne fortælle om Vejgaard, fortæller Hans Peter Rytter.

Programchef Jan Jensen startede selv på ANR som frivillig, og ligesom lytterne er blevet taget med på en tur ned ad mindernes allé er også han blevet nostalgisk.

- Når man har siddet og lyttet så meget musik igennem, som jeg har, for at finde ud af hvad vi skulle spille i dag (mandag red.) og i den forgangne weekend, så kan jeg godt tænke tilbage og ønske at jeg kunne gøre det forfra.