LIGE NU:

Alle vil hjælpe Jesper med Progeria

Historien om 11-årige Jesper, der har den sjældne sygdom progeria, har taget hele Danmark med storm. Efter programmet blev sendt i går aftes har folk fra hele landet oprettet otte støttegrupper på Facebook, og TV2 er blevet bestormet at folk der vil hjælp

I mere end et halvt år har et kamerahold fra TV2/Nord fulgt Jesper Sørensen og hans familie fra Poulstrup ved Hjørring. Jesper har den sjældne sygdom progeria, der gør at kroppen ældes 8 gange så hurtigt som normalt.

Programmet har gjort et stort indtryk. Folk fra hele landet har oprettet otte støttegrupper på Facebook. En af grupperne hedder "Giv Jesper en stor oplevelse". Her vil flere hundrede medlemmer give Jesper en motorcykeltur til næste sommer. En anden gruppe hedder "En sidevogn til Jesper". Den gruppe vil samle ind til at Jesper kan få opfyldt sit største ønske: at få en motorcykel med sidevogn.

- Programmet om Jesper fik mig virkeligt til at tænke på livsglæde. Jeg hørte at Jesper sparer op til en mototrcykel med sidevogn, og det tager nok lang tid selv at spare op til det med sine lommepenge, så jeg vil gerne hjælpe. Det skal afprøves, siger Line Yde Astorp fra Århus, der er initiativtager til "En sidevogn til Jesper".

- Det hele har virkeligt været overvældende. Vi har kun fået positive reaktioner på programmet. Jeg var selv ved at fælde en tåre, da jeg så det på tv, siger Jespers mor Jette Sørensen. Hun og familien er overrumplet over alle de mennesker der vil hjælpe Jesper. De har endnu ikke haft tid til at tænke over hvordan de vil forholde sig til en indsamling.