Alt for mange dropper at søge hjælp til stress under coronapandemien
Hos Center for Mental Sundhed i Aalborg er antallet af stresshenvisninger faldet med en tredjedel og det kan være alvorligt, da ubehandlet stress kan udvikle sig til psykiske sygdomme.
For tre år siden blev Mikael Hagel Jensen ramt af stress, mens han var i gang med en uddannelse til bygningskonstruktør, men i stedet for at søge hjælp valgte han ikke at gøre noget.
-Jeg søgte ikke hjælp, og jeg sagde det ikke til nogen. Jeg fik selvfølgelig besked om alle de deadlines, jeg ikke nåede, og det blev bare flere og flere af dem. Det endte med, at jeg gemte mig selv, siger Mikael Hagel Jensen.
Hos Center for Mental Sundhed frygter de, at der under coronakrisen er mange stressramte, der vælger den samme løsning som Mikael. I 2020 fik centeret kun 650 henvendelser mod normalt 1.000.
-Det er skidt. For hvis man ikke får taget sig af sin stress i tide, så kan man i værste fald risikere, at den udvikler sig til alvorlige psykiske sygdomme som angst og depression, som er langt mere behandlingskrævende, siger lederen af Center for Mental Sundhed Bettina Bisp Jensen.
Mikael valgte ikke at søgte hjælp til sin stress-sygdom og det har han fortrudt i dag. Hans stress-sygdom udviklede sig til en depression og senere til angst, så han i 2018 måtte en tur forbi psykiatrisk sygehus i Aalborg.
-I dag ville jeg spørge om hjælp. Jeg ville fortælle folk, hvordan jeg havde det, for jeg har fundet ud af, at hjælpen er der, hvis man spørger efter den, siger Mikael Hagel Jensen.