LIGE NU:

Amanda Seafoods indstillet til fighterpris

Amanda Seafoods i Frederikshavn har vendt et stort underskud til overskud - og nu er firmaet finalist til Årets Fighterpokal.

Et dommerpanel har udvalgt Amanda Seafoods til at gå videre til finalen i kampen om Berlinske Business "Årets Fighterpokal".

Efter mange år med røde tal på bundlinjen er det lykkes for Amanda Seafoods at vende udviklingen til et overskud på et par millioner.

-Som prisen lyder, så er det en fighterpris, og med det udgangspunkt vi havde i 2008, så var der behov for et stor portion fight fra hele virksomheden og alle medarbejdere, siger Jesper Kold Sørensen, adm. direktør i Amanda Seafoods til TV2/NORD.

I 2008, da Jesper Kold Sørensen kom til virksomheden, så det sort ud. Salget af firmaets kerneprodukt - torskerogn - var faldende og virksomheden havde et underskud på 15 millioner kroner om året.

-Hvis vi havde forsat med at gøre det, vi havde gjort frem til 2008, så tror jeg ikke, at virksomheden havde været her i dag. Det var med ryggen mod muren. Der skulle ske noget radikalt for at vende udviklingen, siger Jesper Kold Sørensen.

Virksomheden skiftede retning og øgede fokus på salget af firmaets produkter ude i butikkerne.

-Det vi gjorde rent praktisk var at tage rundt og besøge alle indkøberne, for at lytte til, hvad vi kunne gøre bedre. Vi tog al den her viden med hjem og tilpassede vores indsatser, så vi kunne komme tilbage på vækstsporet, siger Jesper Kold Sørensen.

Den strategi virkede. På trods af finanskrisen, er det lykkedes at øge omsætningen, og i dag giver virksomheden overskud. Amanda Seafoods vandt altså kampen for at overleve. I starten af december afgøres det så, om det også rækker til at vinde "Årets Fighterpokal".

-Så vil vi holde en kæmpe fest. Så vil vi fejre medarbejderne for den her fantastiske indsats, som de alle sammen har været med til at yde de sidste fire år her. Det skylder vi dem, siger Jesper Kold Sørensen.