Amatør VM i cykling: To danskere vinder guld

En mand og en kvinde fra Danmark vandt søndag eftermiddag amatørverdensmesterskabet i cykling. Der var også dansk sølv og bronze.

I Danmark kan vi nu bryste os af at have to verdensmestre i amatør-cykling. I to aldersgrupper kørte danskerne først over målstregen på Boulevarden i Aalborg søndag middag.

72-årige Jørgen Emil Hansen fra Danmark vandt i aldersgruppen 70+. Han kørte de 115 km i tiden 3:14:51.

-Det er dejligt at nå det mål, man sætter sig. Det er jo faktisk det bedste. Det er jo et motionsløb for gamle mænd, men alligevel er konkurrencen hård, siger Jørgen Emil Hansen.

Kvindelig verdensmester

Karen Hviid Christensen er kvindelige verdensmester i aldersgruppen 50-54. Den 51-årige kvinde fra Hedensted kom ind ved middagstid, og havde tilbagelagt ruten i en tid på 3:20:02.

Karen var meget rørt, da det gik op for hende, at hun var kommet først over målstregen og dermed fik sin drøm opfyldt.

-Der der var 10 km igen fik jeg af vide, at der var seks minutters forspring, så vidste jeg den var der, siger Karen Hviid Christensen.

Sølv og bronze

Ud over de to guldmedaljer, så var der også dansk sølv og bronze.

41-årige Michael Johansen Gamst var Smørum vandt sølv i mændenes gruppe for 40-44 årige. Ruten på 165 kilometer kørte han i tiden 4:06:19, kun knap to minutter efter den slovenske vinder Igor Kopse.

Claus Holm vandt bronze i aldersgruppen 45-49. Han kom ind i tiden 4:06:55 efter at have tilbagelagt 165 kilometer.