- Man må – som nordjyde, være lidt træt af de seneste fjorten dage i dansk politik, vurderer Thomas Funding, TV2Nords politiske analytiker. Foto: TV2 Nord

Analyse: Nordjylland bliver svigtet igen

Statsministeren havde næret håb til Nordjylland om plus på kontoen til forsvarsforlig – men det blev til et rundt nul.

Nordjylland har ikke det store at fejre i dag, da regeringens forsvarsforlig blev offentliggjort – og forliget sætter punktum på de seneste to uger, hvor landspolitikerne har haft travlt med at sende statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden og ud i resten af landet. Men bare ikke til Nordjylland.

Der var i dag ingen nye arbejdspladser til regionen – og i forbindelse med regeringens såkaldte indflytningsplan for statslige arbejdspladser, ja, da var Nordjylland det område, der fik færrest nye statslige arbejdspladser sammenlignet med landet øvrige regioner.

- Man må – som nordjyde, være lidt træt af de seneste fjorten dage i dansk politik, vurderer Thomas Funding, TV2Nords politiske analytiker.

Han forstår ikke, at Frederikshavns borgmester Birgit Hansen (Soc. Dem) mener, dagens forlig er fint for byen, for Thomas Funding kan på Frederikshavns vegne frygte, at der er tale om en reel nedprioritering af Flådestationen i Frederikshavn, når man her ikke opjusterer antallet af ansatte. Det gør man derimod på Flådestationen i Korsør, her tilfører man hele 60 nye arbejdspladser.

- Det er måske ikke så meget lige tallet 60 nye arbejdspladser, det handler om, men mere det, at regeringen nu laver en massiv indsats i Korsør og så at sige fjerner Korsør fra det vågeblus, stedet indtil nu har været på. Ja, Frederikshavn er fortsat den største af de to flådestationer, men spørgsmålet er, om Frederikshavn bliver ved at være det. Så jeg mener, at borgmesteren ikke bør være tilfreds, lyder det fra Thomas Funding.

Han kalder det en overlevelseskamp mellem Korsør og Frederikshavn, der er nu er i gang – en kamp eller krig, som Frederikshavns borgmester Birgit Hansen dog afviser.

 

02:13

Se interviewet: Thomas Fundings vurdering generelt i det nordjyske, efter regeringens forsvarsforlig, lyder, at Nordjylland igen har tabt.

Luk video

 

Thomas Fundings vurdering generelt i det nordjyske, efter regeringens forsvarsforlig, lyder, at Nordjylland igen har tabt.

- I forbindelse med regeringens indflytningsplan var Nordjylland den region, der fik færrest, og da var det klart, at statsminister gav til kende overfor nordjyderne, at der var håb om få del i noget mere i forbindelse med forsvarsforliget, lyder vurderingen fra Thomas Funding.

Men det var umiddelbart ikke det, der skete i dag.