Foto: Christell Maria Iversen

Anerkendt ejendoms-udvikler for retten

En prominent ejendomsmægler fra Aalborg skal i morgen for Retten i Aalborg i en sag om dokumentfalsk og forsøg på bedrageri.

En kendt ejendomsudvikler er tiltalt for at have forfalsket et dokument, der skulle frikende ham fra at betale erstatning til en tidligere samarbejdspartner.

Det er ejendomsprojektet på Oxenhøjen i Mariager, som tre ejendomsudviklere er blevet uenige om. En af de tre er angiveligt blevet holdt udenfor, og han mener derfor, at han skal have erstatning, da projektet begynder at kaste penge af sig.

Manden, der følte sig forbigået, forlangte at få erstatning for det, han mener at have tabt på ikke at være med i projektet. Et tab, der ifølge TV2/Nords kilder løber op i fem millioner kroner.

To af ejendomsudviklerne bor ved siden af hinanden i Hasseris. Den ene indgik forlig med sin nabo, og betalte omkring 3 mio. kroner i erstatning.

Den tiltalte nægtede at betale sin del af erstatningen, og ifølge anklagen fremstillede han derfor et dokument, der fritager ham fra at være erstatningspligtig.

Den mand, der følte sig snydt, lagde sag an mod den tiltalte for at få den erstatning, han mener, han er berettiget. Det er i forbindelse med den civile erstatningssag, at det angiveligt forfalskede dokument er kommet frem.

Det er ikke Nordjyllands Politi, der fører sagen. Angiveligt fordi den tiltalte har en personlig relation til en i politiets ledelse.

Sagen skal for retten i morgen klokken 14.