Anfører tvivler ikke på AaB's unge i Europa

Foto: Allan Storkborg (Arkiv)

Hvis AaB kvalificerer sig til Europa, frygter anfører Thomas Augustinussen ikke for den unge trup.

Det er efterhånden et stykke tid, siden AaB har spillet europæisk fodbold. Men med søndagens ene point hjemme mod FC København er nordjyderne nu fem point foran OB, der er nærmeste forfølger til den europæiske fjerdeplads.

Og selvom anfører Thomas Augustinussen indrømmer, at holdet ikke er det mest rutinerede, tror han stadig, at de unge aalborgensere vil kunne begå sig uden for Danmarks grænser, hvis AaB holder placeringen i Superligaen.

- Jeg tror, at hvis vi kan holde det her niveau ser det fornuftigt ud. Hvis vi samtidig kan hæve vores niveau og have samme trup og spille lige så frigjort, er der bestemt muligheder, siger Thomas Augustinussen.

AaB imponerede i Europa året efter deres danske mesterskab i 2008.

Her blev det blandt andet til imponerende bedrifter mod Celtic FC, Manchester United, Villarreal CF, Deportivo La Coruña samt en dramatisk straffesparksafgørelse mod dengang nyrige Manchester City.

Og Thomas Augustinussen erkender da også, at AaB-mandskabet dengang var bedre rustet til europæisk bold end det nuværende hold.

- Dengang var det et perfekt miks af spillere. Her er der mange unge spillere uden meget europæisk erfaring, så det er da lidt anderledes, siger han.

Men selvom "Augo", som han går under i folkemunde i Nordjylland, tror, at de unge spillere ville kunne klare udfordringerne i Europa, siger han, at fokus stadig er på de danske græsplæner.

- Lige nu er vores fokus ikke så meget på Europa næste år. Der er fem kampe igen, og vi kæmper om både tredje-, fjerde- og femtepladsen. Med sådan vi har spillet i de sidste par kampe, er der masser point at hente for os, siger han.

Thomas Augustinussen og AaB møder i næste runde FC Midtjylland ude.

Forsiden lige nu