Anja får julehjælp

01:54

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Findes der fattige i Danmark eller ej? Ja, det gør der, siger Dansk Folkehjælp, der i dag uddelte julehjælp til 89 økonomisk trængte familier i Vesthimmerland.

Anja Pandrun fra Aalestrup er med hendes egne ord fattig. Hun er enlig mor til to børn. Hun er sygemeldt på kontanthjælp, og har ifølge eget udsagn store udgifter til medicin. I dag fik hun julehjælp.

- Det betyder simpelthen alt for mig. Vi får noget dejligt mad til juleaften, og børnene kan få en lidt bedre gave end de ellers kunne få, siger Anja Pandrun.

Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp består af mad for 500 kroner og to gavekort til legetøj og en sportsbutik. Alene i Vesthimmerland må Dansk Folkehjælp i år sige nej til 21 familier, som de ellers har vurderet er økonomisk trængte.

- Det er ikke rart. Vi ville selvfølgelig helst dele ud til alle dem der trænger. Vi har valgt de 89 familier ud, der er allermest trængt, og børnefamilier kommer i første række, siger Herdis Brix, formand for Dansk Folkehjælp i Vesthimmerland.

På landsplan har Dansk Folkehjælp samlet syv millioner kroner ind til julehjælp. Det til trods for den store mediedebat om den fattige Karina, der viste sig måske ikke at være fattig alligevel.

- Jeg har i hvert fald ikke alle de penge hende Karina har. Jeg vil godt bytte økonomi med hende, siger Anja Pandrun.

Der var flere i den lange kø til julehjælpskø, der ikke havde lyst til at blive filmet, og det kan Anja godt forstå.

- Jo, det er da lidt pinligt at skulle tage imod den her hjælp, men hvis det er det der skal til for at vi får en god jul, så gør vi det, siger Anja Pandrun.

Forsiden lige nu