Anklage: Bevillingsnævn kvæler nattelivet
Foto: Ivan Bitsch
Byrådet i Mariagerford Kommune skal diskutere bevillinger til Crazy DAisy i Hadsund.
Bevillingsnævnet kvæler langsomt nattelivet i Mariagerfjord Kommune. Nævnet har indført skrappere regler for diskotekerne - regler, der er helt urimelige og konkurrenceforvridende siger en diskoteksejer.
Diskotek Crazy Daisy i Hadsund fik indskrænket sine åbningstider for et år siden. Lige siden har stedet ifølge ejeren kørt med underskud. Det har nu fået ham til at klage over bevillingsnævnet til byrådet i Mariagerfjord Kommune.
- Det er meget alvorligt. Vi har haft en rigtig stor nedgang i vores omsætning. Jeg har sparret alle de steder jeg kan og jeg har afskediget bestyreren, men hvis det fortsætter sådan her kan jeg ikke udelukke at vi må lukke, siger Ricco Christensen, ejer af Crazy Daisy i Hadsund.
Bevillingsnævnet i kommunen har indført skrappere regler, der betyder at diskoteker nu skal lukke klokken 2 om torsdagen og klokken 5 i weekenden. Samtidig må unge under 18 år ikke længere være på diskoteker og værtshuse efter klokken 24.
- Der har været en tendens til at politiet skulle køre de unge hjem, og det har jo næsten været børn, der opholdt sig i nattelivet og det har man syntes var meget uhensigtsmæssigt, og det kan jeg godt forstå, siger H.C. Maarup (Soc.Dem), der er borgmester i Mariagerfjord Kommune og formand for bevillingsnævnet.
- Jeg synes ikke det er mit ansvar at de unge kommer op og i skole. Det er jeg sikker på at de godt selv kan finde ud af. Ellers er det jo forældrenes ansvar, siger Ricco Chistensen.
I Randers må de unge under 18 stadig være i nattelivet efter 24, og I Aalborg må diskotekerne have åbent til klokken 6. Derfor flygter kunderne fra nattelivet i Mariagerfjord, mener diskoteksejeren
- Jeg synes jo det er urimeligt og stærk konkurrenceforvridende at jeg har nogle konkurrenter i nogæe andre byer, der har nogle bedre betingelser end jeg har, siger Ricco Christensen.
Helt tilbage i 2008 fik de første diskoteker i Mariagerfjord de strammere regler. I de fire år og den dag i dag har de unge haft uhindret adgang til diskotekerne i nabokommunen Randers.
- Det kan jeg jo ikke tilbagevise. I Nordjylland var vi hurtigere fremme, da bad politiet os om at gå ind i det her allerede i 2008. Som regel vil man jo rose politiet for at gå ind i forebyggende indsatster, siger H.C. Maarup.