LIGE NU:

Anklagere under beskydning i ebh-sag

Forsvarsadvokaterne er rasende på anklagerne i EBH-sagen og truer med at kræve dem fjernet. Retten i Hjørring tager i dag hul på sidste afhøring, og der er lagt op til en dramatisk dag.

Flere forsvarsadvokater truer med at kræve anklagerne fjernet i den højprofilerede straffesag om kursmanipulation med aktier i EBH Bank og Sparekassen Himmerland. Det sker, efter at bagmandspolitiet under et gå hjem-møde har afspillet en telefonsamtale mellem to tiltalte bankfolk, selv om sagen stadig verserer ved retten. Det skriver Jyllands-Posten.

Mødet var arrangeret af Børsmæglerforeningen, og der blev holdt forskellige oplæg under emnet kursmanipulation. Under mødet afspillede bagmandspolitiet en telefonsamtale, som også bliver brugt som bevismateriale i EBH-retssagen.

Afsløringen af bagmandspolitets fremfærd mødes med hovedrysten blandt eksperter, der betegner sagen som meget usædvanlig for en verserende dansk retssag.

- Etisk er det kritisabelt, at man røber oplysninger fra en verserende sag, hvor der ikke er faldet dom. Anklagemyndigheden er desuden forpligtet til at forholde sig objektivt til sagen og sørge for, at det kun er de skyldige, der bliver dømt. Derfor risikerer de at have gjort sig inhabile ved at optræde med sagen ved et privat arrangement, siger Andro Vrlic, der er forsvarer for den tidligere fonds- og investeringschef fra EBH Bank.

Sammen med de øvrige forsvarsadvokater overvejer han, om de skal forlange at få anklageren udskiftet.

- Det er meget anstødeligt. Det hele er så nyt, at vi stadig overvejer, hvad vi skal gøre, men jeg vil drøfte med mine kolleger, om vi skal begære anklagerne afsat, siger advokat Andro Vrlic til Jyllands-Posten.

Sagen fortsætter tirsdag med den sidste vidneafhøring i Retten i Hjørring.