Finn Mathiassen, resten af ledelsen og nogle af medarbejderne kan se frem til en stor pose penge ved et evt. salg af virksomheden. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Ansatte kan blive millionærer

Den nordjyske softwarevirksomhed Lyngsoe Systems A/S er sat til salg. Ejerne er ledelsen og medarbejdere, som vil kunne skrive millionær på visitkortet, hvis en dansk eller udenlandsk køber vil give den rigtige pris.

Det skriver Børsen onsdag.

Med hovedaktionær og adm. direktør Finn Mathiassen i spidsen vil aktionærerne som led i et generationsskifte sælge til enten en industriel køber eller en kapitalfond.

En vigtig forudsætning er også, at en ny ejer kan gennemføre den lagte vækststrategi og vil bevare arbejdspladserne i Nordjylland.

- Jeg kan ikke oplyse, hvad vi forventer at få for virksomheden. Men det er i hvert fald et trecifret millionbeløb, siger Finn Mathiassen, til Børsen.

Finn Mathiassen selv ejer 25 pct. af Lyngsoe Systems, der har hovedsæde i Aars. Derudover ejer syv andre ledende medarbejdere hver ti pct. af aktierne, mens de sidste 5 pct. er fordelt på en række menige medarbejdere.

Koncernen, der har datterselskaber i Tyskland, Rumænien, USA og Canada, beskæftiger 240 medarbejdere og omsætter for 250 mio. kr. med en eksportandel på 80-90 pct. Det største marked er Europa efterfulgt af USA.