LIGE NU:

Antallet af anmeldte juleindbrud stilner af

Årets jul har været præget af markant færre indbrud end tidligere, og nu ser det oven i købet ud til, at antallet af anmeldelser om juleindbrud til ordensmagten er for nedadgående.

 I Nordjylland er antallet af juleindbrud også rekordlavt. Søndag morgen havde politiet modtaget 82 anmeldelser om indbrud i juledagene.

Det er markant færre end de to foregående år. I 2012 blev der registreret 178 indbrud mellem den 20. og 25. december, mens tallet i 2013 lå på 156.

Antallet af indbrud, som blev anmeldt i løbet af lørdag er faktisk lavere end det gennemsnitlige antal daglige indbrud, hvis man sammenligner med fjerde kvartal sidste år.

Efterhånden som folk vender hjem til deres bolig efter at have været bortrejst i forbindelse med julen, venter der nogle en ubehagelig overraskelse, når det viser sig, at der har været ubudne gæster i hjemmet.

Siden 20. december og frem til klokken syv søndag morgen har politiet modtaget 1240 anmeldelser om indbrud. Flest anmeldelser løb ind juledag. Her blev der anmeldt 295 indbrud.

Lørdag var antallet af anmeldte indbrud 125. Den 27. december sidste år var der hele 181 borgere, som anmeldte et indbrud til politiet.

Faktisk er antallet af anmeldelser fra lørdag så lavt, at det ligger et godt stykke under det gennemsnitlige antal daglige indbrudsanmeldelser fra tredje kvartal i 2013, som ifølge Danmarks Statistik var 147.

Fra oktober 2013 til udgangen af september 2014 er der ifølge Danmarks Statistik i gennemsnit blevet anmeldt 106 indbrud om dagen. Antallet af indbrud lørdag lå altså stadigvæk et stykke over gennemsnittet, hvis man sammenligner med den periode.

Faldet i antallet af juleindbrud kommer tiltrængt efter 2013, som på den front var et rædselsår. I perioden fra 20. til 28. december blev der anmeldt omkring 2000 indbrud. Juledag sidste år blev der alene anmeldt 458 indbrud.

Østjylland og Nordsjælland er ud fra antallet af anmeldelser at dømme indbrudstyvenes foretrukne arbejdsområde. Her ligger antallet af anmeldelser om indbrud siden 20. december begge steder på 149.

Landets mindste politikreds ligger på Bornholm, og her kan man glæde sig over, at julen ind til videre blot har budt på et enkelt indbrud. Bornholms Politi oplyser, at indbruddet skete mellem 20. og 22. december, så antallet af indbrud i juledagene på klippeøen er nul.

Det er først og fremmest let omsættelige varer, som for eksempel smykker, iPads, mobiltelefoner og bærbare computere, tyveknægtene går efter.

Det er ikke alle indbrudstyve, der er sluppet godt fra deres indbrudsforsøg juleaften. Flere kredse melder om anholdte personer i forbindelse med indbrud.

 Stadig færre vender hjem til juleindbrudsramte hjem, og alt tyder på en jul med rekordfå indbrud.